Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Nyt taisi huolestua jo Pekkarinenkin? – Lehdet: Keskustan ja kokoomuksen mepit elpymispaketin hyväksymisen puolella

Istock

Keskustan ja kokoomuksen mepit ovat sitä mieltä, että Suomessa heidän puolueittensa pitäisi äänestää EU:n elpymispaketin puolesta eduskunnassa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Asiasta kertovat Kauppalehti ja Verkkouutiset.

Perustuslakivaliokunnan enemmistö linjasi tänään opposition ja hallituspuolue keskustan tuella, että EU:n elvytyspaketin hyväksymiseen tarvitaan kahden kolmasosan enemmistö eduskunnan suuressa salissa.

Suomesta uhkaa tulla eurooppalaisen poliittisen keskustelun keskipiste eikä välttämättä hyvässä valossa eurooppalaisesta näkövinkkelistä katsottuna.

Kauppalehti kertoo, että keskustalaiset mepit Elsi Katainen ja Mauri Pekkarinen kannattavat pakettia ja toivovat, että se menee läpi eduskunnassa.

– Äänestin lopulta sen puolesta parlamentissa. Pidän elpymispakettia välttämättömänä pahana, ja uskon, että keskusta ajattelee samalla tavalla, Mauri Pekkarinen taustoittaa Kauppalehden mukaan.

Kokoomuksen EU-parlamentaarikot Sirpa Pietikäinen, Henna Virkkunen ja Petri Sarvamaa vaativat Verkkouutisten mukaan, että eduskunta hyväksyy EU:n 750 miljardin euron elvytyspaketin.

– Olisi kummallista, jos Suomi lähtisi Unkarin ja Britannian tavoin populismin tielle. Sen löytäisi edestään, kokoomusmeppi Pietikäinen sanoo Verkkouutisille.

Kokoomus on esittänyt myös kritiikkiä pakettia kohtaan. Kokoomuksen eduskuntaryhmä järjestää tiedotustilaisuuden koskien EU:n elpymisvälineen eduskuntakäsittelyä.

Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja Antti Häkkänen on kommentoinut valiokunnan päätöstä Twitterissä.

– Pev kanta pysyi ennallaan EU-elpymispakettiin. Viime kesänä linjattu kriittinen kanta oli yksimielinen.Tällä kertaa tuli äänestys, mutta linja ennallaan. Prosessi oli asiallinen ja perusteet oikeudellisesti kestäviä molemmin puolin. PeV suoritti vaikean tehtävänsä, Häkkänen kirjoittaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE