Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Nyt tuli tarkat ohjeet ravintoloille – baaritiskillä saa istua omalla istumapaikalla, terassilla korkeintaan 2 seinää

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Oosterin tyhjä terassi Helsingissä 31. toukokuuta 2020. Ravintolat aukesivat seuraavana päivänä.

Ravintolat ovat 1.6. alkaen voineet tietyin rajoituksin tarjoilla ruokaa ja juomaa asiakkailleen sisätiloissa ja terasseilla. Nyt aluehallintovirastot ovat julkaisseet yksityiskohtaisen ohjeen ravintoloille. Tutustu ohjeeseen tästä linkistä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Ohjeissa todetaan muun muassa, että tavintolan terassilla saa olla katon lisäksi korkeintaan kaksi seinää. Mikäli terassilla on kolme seinää ja katto, katsotaan se sisätilaksi, jota koskevat sisätilojen asiakas- ja henkilömäärärajoitukset. Seinien tai katon materiaalilla ei ole tässä asiassa merkitystä.

Ravintolan kaikilla asiakkailla pitää olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä. Baaritiskin ääressä omalla istumapaikalla istuminen on sallittua.

Ohje ravintoloiden toiminnan rajoittamisesta ja valvonnasta antaa toimijoille tarkat tiedot siitä, mitä heiltä tartuntatautilain ja sen nojalla annetun asetuksen perusteella odotetaan. Ohje on tarkoitettu ravintoloitsijoiden, henkilökunnan ja viranomaisten käytettäväksi.

Siinä on tietoa muun muassa ravintolan asiakkaiden ohjeistuksesta, asiakaspaikkojen määrästä ja sijoittamisesta sekä ruoka- ja juomatarjoilusta.

Ravintoloiden on tehtävä suunnitelma siitä, miten ne noudattavat aluehallintoviraston antamaa ohjetta estää koronaviruksen leviäminen.

Asiakkaat eivät saa tulla ravintolaan, jos heillä on koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sopivia oireita, kuten yskää tai kuumetta.

Jos asiakas ei noudata ravintolan toimintatapoja ja henkilökunnan antamia ohjeita, henkilökunnalla on oikeus poistaa asiakas tiloista majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain nojalla (308/2006 5 §).

Keskeinen rooli ravintoloiden toiminnan valvonnassa on ravintoloiden omavalvonnalla, jonka tueksi aluehallintoviraston ohje on tehty.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti tartuntatautilakia (1227/2016) on muutettu lisäämällä siihen väliaikaisesti pykälä 58 a (ravitsemisliikkeiden toiminnan rajoittamisesta tartuntataudin leviämisen estämiseksi) ja pykälä 58 b (ravitsemisliikkeiden valvonnasta ja rajoitusten edellytysten seurannasta). Laki on voimassa 1.6.-31.10.2020 välisen ajan.

Hallituksen asetus ravitsemisliikkeiden toiminnan väliaikaisesta rajoittamisesta tartuntataudin leviämisen estämiseksi on voimassa 1.6.2020–31.7.2020. Lain ja asetuksen tavoitteena on ollut säätää sellaisia rajoituksia, joilla ravintoloiden toimintaa voidaan avata asiakkaille ja samanaikaisesti estää koronavirustaudin leviämistä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE