Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

OAJ: Opettaja ei voi antaa samanaikaisesti lähi- ja etäopetusta

Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n mukaan opettaja ei voi samanaikaisesti huolehtia sekä lähi- että etäopetuksesta. Järjestön mukaan tätä näkemystä tukevat myös eduskunnan sivistysvaliokunnan ja opetusministerin kannanotot.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

OAJ sanoo, että yhtäaikaisessa lähi- ja etäopetuksessa ei kumpaakaan opetusta ole mahdollista hoitaa opetussuunnitelman vaatimusten mukaisesti.

-  Lisäksi opettajan kuormitus ja työmäärä kasvavat kohtuuttomasti, etenkin opetuksen suunnittelun osalta, koska etä- ja lähiopetus edellyttävät erilaisia toteutustapoja, sanoo OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos järjestön tiedotteessa.

Rehtori voi kuitenkin ohjeistaa, että kotona oleville oppijoille järjestetään mahdollisuus seurata luokassa tapahtuvaa opetusta etäyhteydellä.

Lindroosin mukaan tämä ei tarkoita etäopetusta, vaan kotona olevat oppilaat vain seuraavat luokassa tapahtuvaa opetusta soveltuvin osin.

-  Silloin opettaja ei valmistele etäyhteydellä osallistuville oppilaille mitään luokkaopetuksesta poikkeavaa sisältöä tai toimintaa, eikä järjestelystä sinänsä aiheudu ylimääräistä työtä, hän lisää.

”Lisätyö korvattava opettajalle sopimuksen mukaisella tavalla”

Jos perusopetuksen oppilaalle annetaan etäopetusta, opetuksenjärjestäjän on OAJ:n mukaan tehtävä hänelle perusopetuslain mukainen päätös erityisistä opetusjärjestelyistä.

-  Tällaisen päätöksen tekeminen ei ole tarkoituksenmukaista lyhyissä poissaoloissa. Pidempiin poissaoloihin tarvitaan painavampi, esimerkiksi lääkärin toteama terveydellinen peruste, Lindroos sanoo.

OAJ:n mukaan koronatilanteen poikkeuksellisista opetusjärjestelyistä johtuva lisätyö on korvattava opettajalle sopimuksen mukaisella tavalla.

-  Tällä tarkoitetaan esimerkiksi oppituntien ulkopuolella tapahtuvaa yhteydenpitoa kotona oleviin oppilaisiin tai määräystä huolehtia toisen opettajan luokasta, Lindroos sanoo tiedotteessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE