Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

OECD tutki Suomen työvoimapolitiikkaa: työttömille tarjottava koulutus parantaa työllistymistä

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Työministeri Tuula Haatainen (sd.) OECD:n ja Euroopan komission raportin julkistustilaisuudessa Helsingissä 2. helmikuuta 2023.

OECD:n tuoreen raportin mukaan Suomen tarjoama koulutus työttömille parantaa työllistymistä. OECD arvioi tutkimuksessaan Suomen työvoimapolitiikkaa ja erityisesti koulutuksia ja kursseja, joita tarjotaan työttömille työnhakijoille.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Suomi on yksi eniten aktiiviseen työvoimapolitiikkaan eli muun muassa koulutuksiin ja julkisiin työvoimapalveluihin panostavia maita. Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n mukaan Suomessa työttömille työnhakijoille tarjottavat työvoimakoulutukset sekä omaehtoiset opiskelut työttömyysetuudella parantavat mahdollisuuksia työllistyä.

– On hienoa, että järjestelmämme perusteet ovat OECD:n arvioinnin mukaan kunnossa. Suomen työllisyysaste on tällä hetkellä ennätyskorkealla, ja työvoimapolitiikalla on tärkeä rooli suunnan pitämisessä nousussa. Tarvitsemme myös jatkossa tutkimukseen pohjautuvaa politiikkavalmistelua, jolla tuemme kuntia työvoimapolitiikan käytännön toteuttamisessa, työministeri Tuula Haatainen (sd.) kommentoi tutkimusta työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteessa.

OECD:n tutkimus suosittelee , että Suomen tulisi jatkaa koulutusohjelmien tarjoamista erityisesti vanhemmille työnhakijoille ja naisille. Lisätukea työllistymiseen tarvitsisivat OECD:n mukaan nuoret ja vähemmän koulutetut työnhakijat.

Raportin mukaan työvoimapolitiikan tutkimus on Suomessa toimivaa ja läpinäkyvää. OECD suosittelee Suomelle vielä entistä pitkäaikaisempaa ja strategisempaa otetta työvoimapolitiikan tutkimukseen. Raportin mukaan se voisi voisi edistää tutkimukseen perustuvaa politiikan suunnittelua ja täytäntöönpanoa sekä parantaa työllisyyspalveluita.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE