Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Ohisalo: ”Vaikuttava ja onnistunut sosiaalipolitiikka ja koulutuspolitiikka ovat lopulta parasta turvallisuuspolitiikkaa”

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kuvattuna vihreiden etänä järjestettävässä puoluekokouksessa Helsingissä 19. syyskuuta 2020.

Vihreiden puheenjohtajan, sisäministeri Maria Ohisalon mukaan ratkaisut viime aikoina paljon keskustelua herättäneeseen nuorisorikollisuuteen eivät löydy ensisijaisesti oikeuslaitoksen puolelta, vaan nuorten tukipalveluista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ohisalon mukaan jokaisella tulisi olla mahdollisuus elää elämää, jossa rikollinen elämäntapa ei ole se houkuttavin vaihtoehto.

– Vaikuttava ja onnistunut sosiaalipolitiikka ja koulutuspolitiikka ovat lopulta parasta turvallisuuspolitiikkaa, Ohisalo sanoi puheessaan vihreiden puoluevaltuuskunnalle.

Ohisalo esittää lastensuojelun asiakasmitoituksen säätämisen vauhdittamista ja erityisen huolenpidon jonojen purkamista.

Hänen mukaansa lastensuojelun erityisen huolenpidon jonojen purkaminen maksaisi noin 16 miljoonaa euroa. Vertailukohtana Ohisalo muistuttaa arviosta, jonka mukaan yksi syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle kaikkinensa noin miljoona euroa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE