Politiikka

Oikeuskansleri: Sipilän hallitus ei rikkonut lakia hallituskriisin aikana

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Oikeuskansleri Risto Hiekkataipaleen mukaan hallitus toimi moitteettomasti jatkaessaan entisessä kokoonpanossaan perussuomalaisten puoluejohdon vaihduttua.

Oikeuskanslerinirastosta kerrottiin eilen STT:lle, että hallituskriisin hoidosta on kirjattu yhteensä 37 kantelua.

Kanteluita oli tehty sekä oikeuskanslerille että eduskunnan oikeusasiamiehelle, mutta kaikki siirrettiin ratkaistavaksi Oikeuskanslerinvirastoon.

Kanteluissa pyydettiin selvittämään, toimittiinko lain mukaisesti, kun hallitus sai kesäkuussa jatkaa aiemmalla kokoonpanolla. Myös yksittäisten ministerien, kuten pääministeri Juha Sipilän (kesk.), valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) ja ulkoministeri Timo Soinin (uv.) toimintaa on pyydetty selvittämään.

Pääministeri Sipilän johtama hallitus oli vaarassa hajota, kun Sipilä ei halunnut jatkaa hallitusyhteistyötä Jussi Halla-ahon johtaman perussuomalaisten kanssa. Hallitus kuitenkin säästyi hajoamiselta, kun perussuomalaisista irtosi 20 kansanedustajaa, jotka perustivat uuden eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto.

Irronneessa ryhmässä olivat muun muassa kaikki perussuomalaisten ministerit, ja näin hallitus pystyi jatkamaan vanhalla kokoonpanolla.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat