Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Olemme huolissamme” – kehitysjärjestöt moittivat kokoomuksen ehdotuksia lyhytnäköisiksi

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtosen esillenostamat kannat puhuttavat.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen (kok.) ehdotti Ilta-Sanomien haastattelussa (21.3.) nykyisten kehitysyhteistyön määrärahojen siirtämistä Ukrainan tukemiseen.

Demokraatti

Demokraatti

Tämä ei miellytä suomalaisia kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingoa, joka toteaa tiedotteessaan, että Valtosen lehdelle antaman haastattelun perusteella ehdotus koskee satoja miljoonia euroja.

Tiedotteen mukaan kokoomuksen ehdotukset kehitysyhteistyöstä ovat lyhytnäköisiä

– Ukrainan tukeminen kehitysyhteistyömäärärahoilla on välttämätöntä, kuten Valtonen sanoo. Mutta olemme huolissamme siitä, että ehdotus tarkoittaisi selän kääntämistä maailman muille akuuteille kriiseille ja hauraimmassa asemassa oleville ihmisille. Tälläkin hetkellä esimerkiksi Afrikan sarvessa on käynnissä vakava ruokakriisi, jossa jo nyt ihmiset kuolevat päivittäin nälkään, Fingon kehityspolitiikan asiantuntija Silla Ristimäki tiedotteessa.

Valtiovarainministeriö nosti viime viikolla esiin, että kehitysyhteistyötä voisi sopeuttaa noin 200-300 miljoonalla eurolla. Fingon mukaan kokoomus on aiemmin ehdottanut kehitysyhteistyön rahoituksen siirtämistä satojen miljoonien eurojen arvosta niin kutsuttuihin finanssisijoituksiin. Planin vaikuttamisen asiantuntija Niina Ratilainen pitää ehdotuksia huolestuttavina.

– Jos kaikki ehdotukset toteutuisivat ja kohdistuisivat varsinaiseen kehitysyhteistyöhön, rahoitusta ei käytännössä jäisi mihinkään muuhun kuin Ukrainan tukeen. Naisten ja tyttöjen aseman ja oikeuksien vahvistaminen on yksi Suomen kehityspolitiikan päätavoitteista. Leikkaukset vaikeuttaisivat olennaisesti työtä tyttöjen koulutuksen, seksuaali- ja lisääntymispalveluiden puolesta sekä haitallisia asenteita ja sukupuolittunutta väkivaltaa vastaan, Ratilainen sanoo Fingon tiedotteessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE