Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

”Olemme nyt täysimittaisessa ihmisoikeuskriisissä” – Iranin tilanne YK:n ihmisoikeusneuvoston käsittelyyn

LEHTIKUVA / AFP / VALENTIN FLAURAUD
Kuvassa vasemmalta YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Volter Turk ja YK:n ihmisoikeusneuvoston puheenjohtaja Federico Villegas 24. marraskuuta 2022.

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Volter Turk vaatii Iranin turvallisuusjoukkoja lopettamaan tarpeettoman voimankäytön mielenosoittajia kohtaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Vanhat menetelmät ja vallanpitäjien toimet eivät yksinkertaisesti toimi. Itse asiassa ne vain pahentavat tilannetta. Olemme nyt täysimittaisessa ihmisoikeuskriisissä, Turk linjasi YK:n ihmisoikeusneuvoston ylimääräisessä kokouksessa tänään.

Ihmisoikeusvaltuutetun mukaan noin 14  000 ihmistä on tähän mennessä pidätetty mielenosoitusten yhteydessä. Turk kehotti Iranin hallitusta ja vallanpitäjiä pidätysten sijaan kuuntelemaan mielenosoittajien vaatimuksia.

Kokouksessa käsitellään Iranin heikkenevää ihmisoikeustilannetta. Sen asialistalla on muun muassa vaatimus, että mielenosoituksiin liittyvistä ihmisoikeusloukkaussyytöksistä aloitetaan kansainvälinen tutkinta.

Laajat mielenosoitukset leimahtivat Iranissa syyskuussa nuoren kurdinaisen kuoltua maan siveyspoliisin hoteissa. Ihmisoikeusjärjestö Iran Human Rightsin mukaan Iranin turvallisuusjoukot ovat mielenosoituksia tukahduttaessaan surmanneet yhteensä yli 400 ihmistä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE