Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Uutiset

”Olen ylpeä, että otamme ilmastovastuun Helsingissä vakavasti” – kaupunkistrategialle kiitosta SDP:n Heinäluomalta

Helsingin suurimmat valtuustoryhmät ovat saaneet neuvottelut kaupunkistrategiasta päätökseen. SDP:n valtuustoryhmä on tyytyväinen tärkeimpien tavoitteidensa näkymiseen strategiassa ja kannattaa strategian hyväksymistä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Helsingin kasvu on tuonut pääkaupungin toimintaan ja kaupungin päättäjille paljon uusia haasteita. Ilmastonmuutos, väestön ikääntyminen ja eriarvoistuminen ovat tulevalla valtuustokaudella myös Helsingin kaupunkistrategian keskiössä.

– Valtuustokaudella toteutetaan SDP:n esitys 2-vuotisesta koronan elpymisohjelmasta. Lisärahoituksella panostamme hoitojonojen purkamiseen, terapiatakuun toteuttamiseen ja koulujen oppimisvajeen paikkaamiseen, SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma painottaa tiedotteessa.

Helsingin suurimpia haasteita on alueellinen eriytyminen ja sen uhkaan tullaan Heinäluoman mukaan puuttumaan kaupunkilaisia kuunnellen ja tutkimusyhteisöä hyödyntäen.

– SDP:n tavoitteesta Helsinki jatkaa pitkäjänteistä työtä tasa-arvoisen kaupunkikehityksen puolesta. Tulevalla kaudella panostuksia suunnataan erityisesti Malminkartano-Kannelmäessä, Malmilla, Mellunkylässä sekä Vuosaaren alueella. Tasa-arvoa vahvistetaan myös varmistamalla, että jokainen lähipäiväkoti ja -koulu on lapselle paras paikka oppia, Heinäluoma iloitsee.

Ilmastokriisin torjuminen on ihmiskunnan yhteinen haaste, jonka puolesta Helsinki tekee kunnianhimoisesti töitä. Ilmastonäkökulma otetaan läpäisevästi osaksi kaikkea päätöksentekoa.

– Olen ylpeä, että otamme ilmastovastuun Helsingissä vakavasti ja aikaistamme hiilineutraaliustavoitetta vuoteen 2030. Pääkaupunkimme suurena haasteena on kestävän kasvun vaaliminen. Se vaatii parempaa tasapainoilua asuntorakentamisen ja luontoarvojen välillä. Strategiassa linjataan luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen tärkeydestä ja haluamme huolehtia siitä, että kaikilla helsinkiläisillä on vastaisuudessakin lyhyt matka lähiluontoon, Heinäluoma sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE