Uutiset

Omakuva: Niina Behm – ”Lapsille ja nuorille kohtuuhintaisia ja ilmaisia harrastuksia”

Niina Behm kaipaa aktiivisen elämän vastapainona kodin rauhaa ja hiljaisuutta.
Niina Behm kaipaa aktiivisen elämän vastapainona kodin rauhaa ja hiljaisuutta.
Niina Behm kaipaa aktiivisen elämän vastapainona kodin rauhaa ja hiljaisuutta.

42-vuotias sairaalahuoltaja Niina Behm Seinäjoelta luonnehtii itseään ikuiseksi opiskelijaksi. Työn ohessa opiskellut Behm saa restonomin opinnot pian päätökseen. Hänelle jatkuva itsensä kehittäminen on tärkeää. Uutta hän kohtaa ja oppii myös jatkuvasti omassa työssään alakohtaisena luottamusmiehenä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä sekä oman ammattiosaston JHL 117:n puheenjohtajana. Ay-toiminnan kautta virisi kiinnostus myös politiikkaan.

– Minua on aina kiinnostanut politiikka ja asioihin vaikuttaminen. Elämässä tapahtuneiden vastoinkäymisten myötä kasvoin hiljaisesta hissukasta heikoimpien puolustajaksi, Behm kertoo.

Ensimmäisissä kuntavaaleissa vuosi sitten keväällä ollut Niina Behm nousi varavaltuutetuksi. Samoihin aikoihin käytiin JHL:n edustajistovaalit ja myös näissä vaaleissa hän pääsi varaedustajaksi.

– Olen erittäin iloinen äänimääristäni. Näinkin hyvän vaalimenestyksen myötä olen saanut myös muita poliittisia luottamustehtäviä kuntatasolla, hän toteaa.

Nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen paukkuja

Kuntapäättäjänä Niina Behm kokee olevansa vielä vasta-alkaja, mutta haluaa olla helposti lähestyttävä, jolle kaupunkilaiset voivat tulla kertomaan huolensa. Häntä kiinnostaa kaupunkilaisten hyvinvointi sekä lasten ja nuorten tasa-arvoinen mahdollisuus koulutukseen ja harrastuksiin. Seinäjoella keskeisempänä haasteena on Behmin mukaan erityisesti nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen.

– Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuudet kiinnostaa jo pelkästään sen takia, että saan itse olla mukana oman poikani jalkapalloharrastuksessa joukkueenjohtajana sekä kentän laidalla kannustajana. Lapsille ja nuorille tulisi tarjota kohtuuhintaisia ja myös ilmaisia harrastusmahdollisuuksia enemmän. Kaupunki voisi entistä voimallisemmin tukea näitä harrastusmahdollisuuksia tarjoavia seuroja ja yhdistyksiä. Ennaltaehkäisevä työ säästää aina, Behm muistuttaa.

SDP ei ole paikalleen jämähtänyt

Puoluevalinta ei ollut Niina Behmille vaikea. Tasa-arvo, oikeudenmukaisuus, ihmisarvon kunnioittaminen ja eriarvoistumisen pysäyttäminen ovat hänelle itselleenkin hyvin tärkeitä arvoja omassa toiminnassa.

– En voisi kuvitellakaan tämän hetkistä hallituspolitiikkaa seuratessa kannattavani mitään muuta poliittista linjaa kuin mitä SDP ajaa, hän sanoo.

Behm on huomannut, miten eri puolilla sosialidemokraattista puoluetta kritisoidaan paikalleen jämähtämisestä. Hänen mielestään se ei pidä paikkaansa.

– Itse olen ollut mukana vasta vähän aikaa, mutta uusille toimijoille annetaan mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa. Perusarvot tulee säilyttää, mutta maailman muuttuessa pitää pystyä uudistumaan ja löytämään vastauksia tulevaisuuden haasteisiin. Kuntatasolla tulisi arvioida enemmän päätösten kokonaisvaikutuksia ja ottaa tarkemmin huomioon kuntalaisten mielipiteet, Behm toteaa lopuksi.

 

Omakuva-juttusarjassa esitellään erilaisia toimijoita alueelta.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat