Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Omistajaohjausasiat lankesivat eurooppaministeri Tuppuraiselle – ”Kyllä nämä ovat kaikki ihmisten hoidettavissa olevia asioita”

Lehtikuva / Roni Rekomaa

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) sai tulevaan salkuunsa mukaan päättyneellä Rinteen hallituskaudella kohua herättäneet valtion omistajaohjausasiat.

Simo Alastalo

Tuppurainen luonnehtii uutta tehtäväänsä haastavaksi.

– Tämä on tietysti kova haaste, mutta kyllä nämä ovat kaikki ihmisten hoidettavissa olevia asioita, Tuppurainen totesi SDP:n puoluevaltuuston kokouksen jälkeen eduskunnan Pikkuparlamentissa.

– Nämä ovat vähän sellaisia tehtäviä, että kun isänmaa kutsuu ja kysytään, niin silloin pitää olla pyydettäessä valmis vastuuseen.

Valtion omistajapoliittinen periaatepäätös on Tuppuraisen mukaan jo aika pitkälle valmisteltu. Hänen tehtäväkseen jää periaatepäätöksen loppuun saattaminen. Myös omistajaohjausasioiden yhdistäminen eurooppaministerin salkkuun on Tuppuraisen arvion mukaan mahdollista.

– Uskon, että ne on yhdistettävissä. EU-puheenjohtajuus on työllistänyt minua tavattoman paljon. Puheenjohtajuus päättyy nyt vuoden vaihteessa ja tältä osin tämä eurooppaministerin pestin hoito normalisoituu. Puoluejohto arvioi, että vastuuta on mahdollista kasvattaa omistajaohjaustehtävillä.

Omistajaohjauksesta edellisessä hallituksessa vastannut Sirpa Paatero jatkaa nimitettävässä hallituksessa kuntaministerinä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE