Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Onko Suomi tullut hulluksi?” – keskustasta kova kuitti kokoomuksen ”mainostoimistonami-namille” ja Halla-ahon kylmälle linjalle

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen on huolissaan Suomen suunnasta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Uskon aika monen kysyvän, onko Suomi tullut hulluksi, hän totesi puhuessaan lauantaina keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Kalajoella.

Hulluuden merkeiksi Kurvinen nosti muun muassa, että koulujen joulujuhlia ei saa pitää kirkossa. Poliisi saa useita tutkintapyyntöjä vuosikymmeniä vanhoista televisiosketseistä. Kaupunginvaltuusto päättää viedä lihan ja maidon lasten ja vanhusten lautasilta. Sanomalehti päättää ruveta kutsumaan eduskunnan puhemiestä puheenjohtajaksi.

Kurvisen mukaan tässä ollaan, kun myös Suomeen on rantautunut amerikkalainen identiteettipolitiikka.

– Siihen kuuluu yksipuolinen ehdottomuus, äärimmäinen poliittinen korrektius, kaikesta loukkaantuminen ja vain yksi ”oikea” mielipide. En jaksa uskoa, että tavalliset ihmiset niin kaupungeissa kuin maaseudullakaan haluavat tällaista arkijärjelle vierasta kehitystä. He kaipaavat malttia ja järkilinjaa.

Hän muistutti, että Suomessa riittää ihan oikeita ongelmia ratkottavaksi ”vouhotuksen sijaan”.

– Keskustan ja tämän hallituksen, RinteenKulmunin punamullan, isoin ja tärkein tehtävä on työllisyyden parantaminen. Voi sanoa, että Kalevi Sorsa ja Johannes Virolainen rakensivat punamullalla suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan. Rinteen-Kulmunin punamullan tulee peruskorjata ja uudistaa se.

”Ikävä tulee Vennamon pientä ihmistä ja vanhaa SMP:tä.”

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan mukaan oppositiosta ei ihmisten arjen parantajaksi ole. Kurvinen arvioi, että tämän viikon keskustelu varjobudjeteista osoitti, että Suomessa on pitkästä aikaa todellinen oikeisto.

– Sanoisin jopa, että laitaoikeisto. Perussuomalaiset esittävät tärkeitä asioita, mutta talouspuoli on kuin vuotava ämpäri. Ja kun pintaa raaputtaa, sieltä löytyy Jussi Halla-ahon kylmä ja kova linja maaseutua kohtaan. Ikävä tulee Vennamon pientä ihmistä ja vanhaa SMP:tä.

Kurvisen mukaan kokoomus, joka ”mainostoimistonami-namilla” on esiintynyt milloin opettajien ja milloin työväen kaverina, on viimein paljastanut todellisen luonteensa.

– Kokoomuksen paperi on alusta loppuun VIP- ja bonuskortti kaikista rikkaimmille. Kokoomus katkaisisi ja leikkaisi eläkkeen kertymisen työttömiltä. Tämä työttömien eläkkeen poisto on oikeistolaisinta, mitä Suomessa on vuosiin kuultu. Kokoomuksen vaihtoehto on oikeistolaisinta, mitä Suomessa on vuosiin kuultu, Kurvinen totesi puheessaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE