Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Orpolta oma analyysi lisäbudjetista: “Vaalipaniikissa ja hädässä hallitus nyt lisää sinne rahaa”

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo pitää hallituksen lisäbudjettisuunnitelmia vaalipaniikkina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Isoin osa siellä ilmeisesti ovat nämä hyvinvointialueiden lisärahat. Vaalipaniikissa ja hädässä hallitus nyt lisää sinne rahaa, hän sanoi STT:lle kokoomuksen vaaliristeilyllä lauantaina.

Kokoomus käynnisti huhtikuun eduskuntavaalien kampanjansa vaaliristeilyllä, joka kestää sunnuntaihin.

Orpo pitää ongelmallisena myös sitä, että hyvinvointialueet ovat olleet toiminnassa vasta neljä viikkoa, joten vielä on liian aikaista arvioida, miten kaikki toimii.

-  Pitäisi rauhassa katsoa, miten tämä vuosi lähtee liikkeelle ja sitten tarvittaessa lisätä rahaa.

Orpon mukaan on selvää, että ihmiset hoidetaan, mutta hän kritisoi hallitusta siitä, että hallitus ei pysty säästämään vastaavasti jostain muusta, jos sosiaali- ja terveyspalveluihin tarvitaan rahaa.

ORPOLLA riittää ymmärrystä myös nuorisorikollisuuden ehkäisyyn lisäbudjettiin kaavailluilla lisärahoilla.

-  Sinällään nämä ovat tarpeellisia kohteita, mutta ongelma on se, että näitä ei ole hoidettu ajallaan asiallisesti.

Hän muistuttaa, että kokoomus on puhunut hallitukselle jengiytymisestä, siihen liittyvästä rikollisuudesta ja väkivallasta pitkin hallituskautta.

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz sanoi lauantaina Verkkouutisten BenTV:ssä, että hallituksen budjetti on täynnä pandoja eli sellaisia rahoja, jotka kyllä voidaan käyttää hyvään tarkoitukseen, mutta jotka eivät ole välttämättä järkeviä, eivätkä ainakaan välttämättömiä.

HALLITUKSESSA sorvataan parhaillaan viimeistä lisäbudjettia, ja keskusteluissa on muun muassa sosiaali- ja terveyspalvelujen lisärahat hyvinvointialueille.

STT:n tietojen mukaan ministerien erityisavustajat ovat ainakin aiemmin neuvotelleet 250 miljoonan euron kompromissista. Ainakin SDP ja vasemmistoliitto pitivät summaa riittämättömänä. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) on pitänyt esillä vähintään 500 miljoonan euron tukipakettia.

Osana lisätalousarviota hallitus on päättänyt tukea myös muun muassa nuorisorikollisuutta ehkäiseviä toimia, joihin olisi STT:n tietojen mukaan aiemmin viikolla soviteltu 25 miljoonaa euroa.

Saila Kiuttu / STT

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE