Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Oulu Priden liput varastettiin – ”Sateenkaariliputuksella on väliä”

iStock

Oulun kaupungintalolla liehuneet, eilen käynnistyneen Oulu Priden kunniaksi salkoon nostetut kaksi sateenkaarilippua ja yksi translippu varastettiin viime yönä. Oulu Pride ry ja Oulun kaupunki tuomitsevat varkauden.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Teko kertoo vihasta sateenkaari-ihmisiä kohtaan ja sillä osoitetaan, ettei sateenkaari-ihmisillä ole oikeus näkyä. Tämä lietsoo vihaa sateenkaari-ihmisiä kohtaan ja lisää sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöön kuuluvien turvattomuuden tunnetta.”

Oulu Priden tiedotteessa muistutetaan, että sateenkaariliputus on symbolisesti tärkeää, jotta kaikki kuntalaiset voivat tuntea olevansa yhdenvertaisia ja tulevansa näkyviksi.

”Vaikka lippujen arvo ei ole taloudellisesti merkittävä, me yhdistyksessä otamme asian kuitenkin hyvin vakavasti niiden symbolisen arvon vuoksi, ja olemme olleet tapauksesta yhteydessä viranomaisiin”, Oulu Pride ry:n puheenjohtaja Minna Pallari sanoo tiedotteessa ja pyytää ilmoittamaan poliisille kaikki havainnot tapauksesta.

Lippujen varastamisesta on tehty rikosilmoitus. Oulu Pride ry ja Oulun kaupunki vaativat, että tapaus otetaan vakavasti ja tutkitaan huolella.

”Oulun kaupunki haluaa auttaa poliisia selvittämään tapahtuneen, jotta liputus voi jatkua rauhassa. Kaupunki tarjoaa liputusmahdollisuuden arvokkaalle paikalle eri tapahtumille, ja tämä Oulu Pride on yksi niistä”, Oulun kaupungin hallintojohtaja Ari Heikkinen sanoo.

Oulu Priden teemana tänä vuonna on sateenkaarevuus työelämässä ja tapahtuman suojelijana toimii ministeri Tytti Tuppurainen (sd.), joka kuvaa blogissaan sateenkaariliputuksen merkitystä.

”Sateenkaariliputuksella on väliä. Ystäväni kertoi minulle muutama vuosi sitten, kuinka pride-kulkueessa vierellä marssinut mies oli viitannut erään yrityksen sateenkaariliputukseen. Mies oli kertonut liikuttuneena, kuinka vuosituhannen alussa vapaapäivän saaminen omiin häihin, siihen aikaan parisuhteen rekisteröintiin, ei ollut itsestäänselvyys. Nyt, sateenkaarilippujen liehuessa talon katolla hän tunsi suurta ylpeyttä. Voin vain kuvitella, millainen merkitys hänelle oli nähdä työpaikan avoimesti liputtavan hänet nähdyksi, tervetulleeksi, toivotuksi ja arvostetuksi osaksi työyhteisöä”, Tuppurainen kirjoittaa.

Tuppurainen muistuttaa, ettei pelkkä liputus kuitenkaan riitä muuttamaan yrityksiä ja työpaikkoja turvalliseksi tilaksi, joka huomioi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ihmiset.

”Pride-viikolla liehuvien sateenkaarilippujen viestittämien arvojen on näyttävä yritysten arjen toiminnassa myös juhlan jälkeen. Ihmisoikeuksia on puolustettava joka päivä, kaikkialla. Myös yritysten johdossa ja strategioissa on aika nähdä sateenkaaren sävyjä.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE