Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Pääluottamusmies Akaasta – Hannu Järvinen ehdolla eduskuntaan

Hannu Järvinen on tottunut esiintyjä. Kuvassa meneillään vuoden 2017 vappujuhlat.

Akaan kaupunki on yksi uusimmista pirkanmaalaisista kaupungeista. Kaupunki perustettiin vuonna 2007, kun Viialan kunta ja Toijalan kaupunki yhdistivät voimansa. Myöhemmin mukaan liittyi myös Kylmäkosken kunta.

Heikki Näreikkö

Uuden kaupungin hallinnollinen keskus on Toijala, jonne osa kaupungin palveluista on keskitetty. Kunnan sisällä yhteydet ovat kuitenkin niin lyhyet ja tiiviit, että esimerkiksi Viialasta Toijalaan ja päinvastoin, matka ei kovin montaa minuuttia kestä.

Kunnissa toki käytiin muistakin kuntaliitosta harkitsevista kunnista tuttu keskustelu siitä, jakautuvatko uuden kaupungin palvelut tasaisesti eri puolilla kaupunkia asuvien ihmisten kesken. Kuntaliitosta oli tekemässä myös Akaan demarien eduskuntavaaliehdokas Hannu Järvinen.

-Ajattelin, että kuntaliitos olisi ainoa hyvä vaihtoehto, kun kotikuntani Viialan kolmesta isosta piipusta viimeinenkin oli sammunut. Viiala oli vielä 1990 -luvun alkupuolella Suomen teollistunein kunta, Järvinen toteaa.

50-vuotiaan trukinkuljettajan työpaikka on muoviteollisuudessa. Hän työskentelee myös pääluottamusmiehenä. Järvisen työpaikka sijaitsee Akaan naapurissa Valkeakoskella. Järvinen vaikuttaa myös Akaan kaupunginvaltuustossa ja –hallituksessa.

Politiikkaan tuntumaa jo kotona

Sekä ay- että kunnallispolitiikassa Järvisellä on ollut hyvät mahdollisuudet myös kotiopetukseen. Hänen isänsä, Raimo Järvinen, oli pääluottamusmiehenä Viialan vaneritehtaalla ja demarien keskeinen vaikuttaja ensin itsenäisen Viialan ja kuntaliitoksen jälkeen Akaan kaupungin kunnallispolitiikassa.

-Olin isäni opissa vaneritehtaalla varapääluottamusmiehenä, mistä siirryin lopuksi pääluottamusmieheksi. Vaneritehdas lopetettiin vuonna 2004, jolloin jouduin käymään yt-neuvottelut. Se oli urani kovin koulu ja elämäni kovin kokemus. Siinä huomasi, kuinka voimattomia työntekijät olivat ja ovat suuren työnantajan edessä.

Järvinen vaikuttaa siis paitsi Akaan kaupunginvaltuustossa myös -hallituksessa. Lisäksi hän on Akaan sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja.

-Kunnallispoliittista kokemusta minulle on kertynyt kaikkiaan 20 vuodelta, niin Viialan kuin yhteisen Akaankin ajalta. Ammattiyhdistysliikkeen puolelta kokemusta on kertynyt 30 vuoden ajalta. Olen toiminut aiemmin Puu- ja Team-liitossa ja nykyään Teollisuusliitossa.

Järvisen perheeseen kuuluu Kati –vaimon lisäksi kolme lasta: Saara, Santtu ja Siiri.
Kotona asustaa enää Siiri. Lapsenlapsia on siunaantunut kolme, joille pappa on tärkeä, kuten myös lastenlapset papalle.

-Mikäli luottamustoimien hoitamiselta aikaa jää, se menee omakotitalon askareissa ja karavaanari –harrastuksen merkeissä omalla asuntoautolla. Karavaanarin elämä on sosiaalista elämää, mikä sopii meidän perheelle.

Työelämän asiat kiinnostavat

Hannu Järvinen sanoo, että työelämään liittyvät asiat ja kysymykset kiinnostavat häntä eniten.

-Työelämän kysymysten lisäksi lähellä sydäntäni ovat ihmisten köyhyys ja ahdinko. Turvallinen elämä on taattava kaikille – myös heikompiosaisille.

-Tärkeimpiä arvoja minulle ovat ihmisten tasa-arvoinen kohtelu, oikeudenmukaisuus ja solidaarisuus.

Mikäli SDP:stä tulee kevään vaalien jälkeen hallitus- ja pääministeripuolue, Järviselle mieluisin hallituskumppani oli Vasemmistoliitto ja Vihreät tietyin varauksin. Näiden puolueiden arvot ovat lähinnä Järvisen omia elämänarvoja.-Punamullan pohjalta Hyvinvointi-Suomi on tosin rakennettu, mutta Keskusta on hukannut alkiolaiset arvonsa. Siksi keskusta ei sovi SDP:n hallituskumppaniksi.

-Joka tapauksessa ihmisten on tultava työllään toimeen. Työnteon ja siitä saatavan palkan on riitettävä hyvään ja onnelliseen elämään. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Suomen eduskunta tarvitsee edustamani aidon ja oikean työmiehen mukaan päätöksentekoon, Järvinen sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE