Politiikka

Paavalin seurakunta vetoaa kirkon päättäjiin – avaa kirkkonsa kaikkien hääjuhlille

Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala
Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala
Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala

Helsinkiläisen Paavalin seurakunnan seurakuntaneuvosto on päättänyt kokouksessaan tiistaina illalla sallia kirkossaan myös samaa sukupuolta olevien hääjuhlat ensi maaliskuussa voimaan tulevan avioliittolain muutoksen jälkeen.

– Asia päätettiin äänin 12-2 kuitenkin kaikkien mielipiteitä kunnioittaen. Olen ylpeä seurakuntaneuvoston rohkeudesta kertoa oma tahtotilamme. Teimme päätöksen ensimmäisinä, mutta emme varmaan viimeisinä, seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala sanoo.

Evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokouksen tulkinnan mukaan samaa sukupuolta olevien vihkiminen tai heidän avioliittonsa siunaaminen ei ole papille mahdollista, koska avioliitto on kirkon virallisen opetuksen mukaan naisen ja miehen välinen.

Yksittäisen kirkon käytöstä päättää kuitenkin seurakuntaneuvosto yhdessä kirkkoherran kanssa.

– Paavalin seurakunnan laatulupaus on tervetuloa, olemme syrjinnästä vapaa seurakunta. Kirkon tehtävä on tukea kaikkea sitoutumista ja rakkautta, Kanala sanoo.

Paavalin seurakuntaneuvosto vetoaakin tiedotteessaan piispoihin ja kirkolliskokousedustajiin, että avioliittolain noudattamisesta tulisi tehdä päätös koko kirkkoa ajatellen.

Neuvosto päätti tiistain kokouksessaan ”lähettää piispainkokoukselle ja kirkolliskokousedustajille vetoomuksen aloittaa valmistelut, jotka mahdollistavat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappien vihkiä avioliittoon kaikki ne henkilöt, jotka lain mukaan voidaan vihkiä avioliittoon 1.3.2017 alkaen.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat