Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Päivi Räsänen järkyttyi Junnilan aborttiehdotuksesta – “ei voi selittää huumoriksi”

LEHTIKUVA / EEVA-MARIA BROTHERUS

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) perää elinkeinoministeri Vilhelm Junnilalta (ps.) kantaa tämän taannoiseen ehdotukseen “ilmastoaborteista”.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Junnilan ehdotus väestönkasvun hillitsemiseksi ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi kansanryhmään kohdennetuilla “ilmastoaborteilla” on järkyttävä, Räsänen kirjoittaa Twitterissä.

Räsänen nosti Twitter-viesteissään esiin Junnilan vuonna 2019 eduskunnassa tekemän kirjallisen kysymyksen. Kysymyksessä Junnila esitti, että Suomen pitäisi pyrkiä hillitsemään ilmastonmuutosta edistämällä abortteja Afrikassa.

-  Todellisilla ilmaston tulevaisuusinvestoinneilla ehkäisyyn ja etenkin ilmastoabortteihin eli ilmastonmuutoksen vuoksi väestöön kohdistettavilla toimilla Afrikan elinoloja voitaisiin merkittävästi parantaa ja ratkaista samalla yksi ilmastonmuutoksen keskeisimmistä haasteista, Junnila kirjoitti kysymyksessään.

Junnilan mukaan ilmastonmuutoksen torjumiseksi olisi puututtava erityisesti Afrikan väestönkasvuun.

-  Afrikan kehittymättömissä yhteiskunnissa lapsimäärät voivat olla valtavia, ja ongelma eskaloituu yhä pahemmaksi ilmastonmuutoksen ajaessa heidät nälänhädän, tautien ja sään ääri-ilmiöiden vuoksi hakemaan parempaa elämää alueilta, joissa hiilijalanjälki on vieläkin suurempi, hän kirjoitti.

HALLITUSPUOLUE kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä äänesti Junnilan luottamuksen puolesta keskiviikkona eduskunnassa. Räsänen kertoo tiedotteessaan, että eduskuntaryhmä äänesti luottamuksen puolesta, koska Junnila oli pahoitellut ja pyytänyt anteeksi äärioikeistolaisia ja antisemitistisiä viittauksiaan.

-  Aiemmat huomiot koskivat sosiaalisen median kirjoituksia, mutta tätä kansanedustajana tehtyä valtiopäivätointa “afrikkalaisten ilmastoaborteista” ei voi selittää huumoriksi, Räsänen kirjoittaa.

Räsänen kysyy, sanoutuuko Junnila irti tästäkin aiemmasta ajattelustaan.

Eduskunta äänesti keskiviikkona Junnilan luottamuksen puolesta äänin 95-86. Useat oppositiopuolueet ovat syyttäneet Junnilaa yhteyksistä äärioikeistolaiseen liikehdintään.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE