Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Pakistanin junaonnettomuuden kuolonuhrimäärä on noussut ainakin 40:een

Lehtikuva

Pakistanissa ainakin 40 ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut junaonnettomuudessa, kertovat paikallisviranomaiset. Viranomaisten mukaan yksi matkustajajuna oli törmännyt toiseen, vastakkaiseen suuntaan kulkeneeseen toiseen matkustajajunaan, joka oli vain minuutteja aiemmin suistunut raiteiltaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Junien raunioissa on edelleen jumissa ihmisiä, ja paikallisen poliisin mukaan pelkona on, että kuolleita löytyy edelleen lisää.

Tuplaonnettomuus tapahtui noin puoli neljältä aamulla paikallista aikaa, jolloin suurin osa junien 1  200 matkustajasta todennäköisesti torkkui.

–  Törmäilimme toisiimme, mutta se ei ollut niin vaarallista, raiteiltaan syöksyneessä junassa ollut Akhtar Rajput kertoi uutistoimisto AFP:lle.

–  Sitten toinen juna osui meihin täysin yllättäen, ja se iski kovempaa. Kun palasin tajuihini, näin matkustajia makaamassa ympärilläni, ja osa yritti päästä ulos vaunusta.

Ainakin kuusi junavaunua on tuhoutunut. Televisiossa näytetyssä videokuvassa onnettomuuspaikalla näkyy ruhjoutunut juna, ja useita vihreitä vaunuja makaa maassa kyljellään.

Eloonjääneitä etsitään vimmatusti

Viranomaisten mukaan Karachista Sargodhaan matkalla ollut juna oli suistunut raiteiltaan ennen aamunkoittoa ja levinnyt raiteelle, jota Rawalpindista saapunut juna oli kulkenut toiseen suuntaan.

Paikallisten medioiden jakamissa videoissa näkyy, että onnettomuuspaikalle on kokoontunut joukoittain ihmisiä, jotka ovat kiipeilleet ruhjoutuneiden vaunujen päälle etsiäkseen ruumiita ja eloonjääneitä.

Pelastustöihin on lähetetty apuun muun muassa Pakistanin sotilaita läheisistä tukikohdista.

Pelastustöihin osallistuvat ovat kertoneet AFP:lle, että pelastustöitä haittaavat myös viestintäongelmat. Uutistoimistolle haastattelun antanut pelastaja kertoi seisovansa ambulanssinsa katolla puhuessaan puhelimessa paremman kuuluvuuden toivossa.

Pääministeri lupaa perusteellisen tutkinnan

Pääministeri Imran Khan kertoo Twitterissä olevansa onnettomuudesta järkyttynyt ja määräävänsä perusteellisen tutkinnan rautateiden turvallisuusongelmista. Sisäministeri ja entinen rautatieministeri Sheikh Rashid on kertonut, että onnettomuuspaikalla raide oli rakennettu 1880-luvulla ja että se on ollut erittäin huonossa kunnossa. Samoin poliisi on kertonut jo aiemmin varoittaneensa viranomaisia radan ja vaunujen vaarallisesta kunnosta.

Rautatieonnettomuudet ovat tavallisia Pakistanissa, joka peri aikoinaan tuhansia kilometrejä rautateitä ja junia vapauduttuaan Britannian vallasta. Raideverkosto on kuitenkin heikentynyt vuosikymmenten aikana muun muassa korruption, puutteellisen ylläpidon ja vähäisten investointien vuoksi.

Lokakuussa 2019 ainakin 75 ihmistä kuoli, kun Karachista Rawalpindiin matkalla ollut juna syttyi tuleen. Vuonna 2016 kaksi junaa törmäsi Karachissa, ja 21 ihmistä sai surmansa.

Vuonna 1990 yli 300 ihmistä kuoli ja 700 loukkaantui, kun liian täyteen ahdettu, 16-vaunuinen juna törmäsi paikallaan olleeseen rahtijunaan lähellä Sukkurin kaupunkia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE