Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Panimoliitolta heti tyrmäys: ”Koronavirus ei katso kelloa”

Lehtikuva / Vesa Moilanen

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto pitää myönteisenä, että hallitus on saanut esityksensä valmiiksi ravintoloiden avautumisesta kesäkuussa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Ravintolat ovat roikkuneet löysässä hirressä ja eläneet epätietoisuudessa kohta kaksi kuukautta. Anniskelun päättyminen ennen ravintoloiden sulkemisaikaa on kuitenkin keinotekoinen, se toteaa tiedotteessa.

Hallituksen päätös lyhentää ravintoloiden anniskeluaikaa sekä puolittaa asiakaspaikkamäärä voi Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton mielestä aiheuttaa alalle enemmän haittoja kuin hyötyjä.

Hallitus esittää eduskunnalle, että kesäkuussa avautuville ravintoloille asetetaan rajoituksia, joiden mukaan ravintolat saavat olla auki vain kello 23 saakka ja anniskelu päättyy jo kello 22.

– Anniskelun loppuminen iltakymmeneltä on toki parempi vaihtoehto kuin aiemmin esillä ollut kello 21. Rajoitus on kuitenkin keinotekoinen, sillä koronavirus ei katso kelloa. Alkoholin anniskelun pitäisi olla mahdollista ravintoloiden koko aukiolon ajan, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Riikka Pakarinen perustelee.

Liitto pelkää, että rajoitusten vuoksi juominen voi siirtyä julkisille paikoille. Se painottaa, että alkoholia käytetään yhä kohtuullisemmin ja vastuullisemmin, mutta jos sitä halutaan kontrolloida, helpointa se on ravintoloissa.

– Suomalaiset ovat osoittaneet korona-aikana vastuullisuutta. Elämme täysin uudenlaisessa yhteiskunnassa ja jokainen meistä varmasti ymmärtää vastuullisen käyttäytymisen reunaehdot myös ravintoloissa. Ravintolayrittäjiin ja meihin jokaiseen myös kuluttajina pitäisi pystyä luottamaan.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan hallitus keskusteli tänään myös mahdollisuudesta edistää pienpanimoiden etämyynnin toimintaedellytyksiä. Hallituspuolueiden puheenjohtajien viisikko käsittelee asiaa huomenna.

– Etämyynnin salliminen suomalaisille panimoille olisi myönteinen asia. Onhan todella erikoista, että alkoholia voi tilata muista EU-maista, mutta ei suomalaiselta yritykseltä. Etämyynnin salliminen on koskettava kuitenkin koko panimoteollisuutta yrityksen koosta riippumatta, Pakarinen vaatii.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
28.5.2020
Kainosteluunkaan ei ole syytä: SDP on nyt monella mittarilla Suomen selvästi suosituin puolue
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE