Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Panimoliiton teettämä kysely: Näin korona vaikutti alkoholin käyttöön

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton Taloustutkimuksella teettämän mukaan noin 13 prosenttia vastaajista on tilannut kuluneen vuoden aikana alkoholijuomia netin välityksellä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Puolet netistä juomia tilanneista ei ollut Panimoliiton tiedotteen mukaan huolehtinut tilattujen juomien verojen maksusta. Tämän vuoksi Panimoliitossa katsotaan etämyyntilainsäädännön vaativan selvennystä.

Alkoholijuomien ostopaikkana korona vahvisti päivittäistavarakaupan kärkipaikkaa entisestään. Ruokaravintoloiden ja baarien myynti romahti ravintola- ja tapahtumarajoitusten myötä. Vain noin 8 prosenttia vastaajista osti juomansa anniskeluravintolasta viime vuonna, verrattuna edellisvuoden 26 prosenttiin. Ruokaravintoloista juomaa osti niin ikään 8 prosenttia vastaajista, kun edellisvuonna lukema oli noin 20 prosenttia.

Tutkimuksen mukaan korona-aika vähensi suomalaisten alkoholijuomien kulutusta. Noin yksi neljäsosa kyselyyn vastanneista totesi koronan vaikuttaneen alkoholijuomien kulutukseen vähentävästi. Vain 6 prosenttia arvioi alkoholin käytön lisääntyneen viimeisen vuoden aikana. Eniten alkoholin käyttö on vähentynyt 25–34-vuotiaiden keskuudessa.

Yleinen alkoholin kulutus on niin ikään edelleen laskussa. Noin viidennes kyselyyn vastanneista käyttää alkoholia harvemmin kuin noin kerran kuussa. Ikäryhmiä tarkasteltaessa nuorin ikäryhmä (18–24-vuotiaat) käyttää alkoholia selvästi vähiten. Reilu neljännes kyseisestä ikäryhmästä ei käytä alkoholia ollenkaan.

Oluen valintaperusteissa alkoholittomuus on noussut suhteellisesti eniten 25–34-vuotiaiden ikäryhmässä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE