Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Pariisin iskijä oli varustautunut lihakirveellä – kiinniotettuja on nyt yhteensä seitsemän

LEHTIKUVA / AFP Geoffroy Van Der Hasselt

Ranskassa poliisi on ottanut kiinni Pariisin eilisestä iskusta epäillyn miehen entisen kämppäkaverin, lähde oikeudesta kertoo uutistoimisto AFP:lle.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Lihakirveellä varustautunut iskijä hyökkäsi lähellä satiirilehti Charlie Hebdon entistä toimitusta, ja kaksi ihmistä haavoittui.

Myöhään eilen poliisi vapautti yhden kiinniotetuista. AFP kertoo, että tämän vahvistettiin olevan silminnäkijä, joka oli jahdannut hyökkääjää.

Kiinniotettuja on nyt yhteensä seitsemän, joista yksi on pääepäilty. Viisi ihmistä otettiin kiinni etsinnässä, joka tehtiin pääepäiltyyn yhdistettyyn rakennukseen.

Dokumenttituotantoyhtiö Premieres Lignes on kertonut, että iskussa haavoittuneet ihmiset olivat yhtiön työntekijöitä, jotka olivat ulkona tupakalla.

Ranskan terrorisminvastainen syyttäjä PNAT kertoi perjantaina avanneensa tapahtuneesta tutkinnan. Ranskan sisäministerin Gerald Darmaninin mukaan isku oli ”selkeästi islamistinen terrorismiteko”.

PNAT:in johtaja Jean-Francois Ricard on sanonut pääepäillyn olevan 18-vuotias mies. Esimerkiksi medioissa on sanottu epäillyn syntyneen Pakistanissa.

Charlie Hebdon toimitus on iskun jälkeen muuttanut.

Ranskassa alkoi hiljattain oikeudenkäynti, joka koskee Charlie Hebdon toimitukseen sekä juutalaisten kosherkauppaan vuonna 2015 tehtyjä terrori-iskuja.

Lehden toimitukseen hyökänneet islamistiveljekset surmasivat tammikuussa 2015 yhteensä 12 ihmistä, joista moni oli tunnettuja pilapiirtäjiä. Juutalaisten Hyper Cacher -ruokakauppaan tehdyssä iskussa kuoli hyökkääjän lisäksi neljä ihmistä.

Charlie Hebdo on suututtanut monia muslimeja julkaisemalla pilakuvia profeetta Muhammadista. Oikeudenkäynnin alkajaisiksi lehti julkaisi kuvat uudelleen.

New York Timesin mukaan ainakin terroristiverkosto al-Qaida on uhannut lehteä uusilla iskuilla pilakuvan julkaisun jälkeen.

Charlie Hebdon toimitus on iskun jälkeen muuttanut. Uusi osoite on pidetty salassa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE