Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Paula Risikon vuoro kommentoida Antti Kurvisen väläytystä: ”Opintolainahyvityksen pitää koskea kaikkia opiskelijoita samoilla kriteereillä”

Lehtikuva

Kokoomuksen kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko vaatii, että hallitus käynnistää opintotukilainsäädännön uudistuksen. Uudistuksessa on muun muassa arvioitava monien viimeaikaisten yksittäisten muutosten vaikutukset opintotukijärjestelmään.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Opintotuen tavoitteena on mahdollistaa, että jokainen opiskelija voi niin halutessaan keskittyä täysipainoisesti päätyöhönsä – opiskeluun. Opintotukilakia on muutettu tilkkutäkkimäisesti eri hallitusten toimesta. Tämä on johtanut siihen, että koko tukijärjestelmä on monimutkaistunut, eikä kaikilta osin vastaa erilaisiin tilanteisiin”, Risikko sanoo tiedotteessa.

Risikko kommentoi myös tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen (kesk.) ajatusta ns. Norjan mallista, jossa esimerkiksi syrjäseudulle muuttava lääkäri voisi saada opintolainansa anteeksi.

Risikon mukaan Norjan malli kohtelisi eri aloja epätasa-arvoisesti. Kaikilta korkeakoulualoilta ei ole mahdollista työllistyä minne päin Suomea tahansa.

”Olen sitä mieltä, että opintolainahyvityksen pitää koskea kaikkia opiskelijoita samoilla kriteereillä ja että valmistuttuaan opiskelijoilla tulee olla mahdollisuus valita itse asuinpaikkansa. Tärkeintä on, että valmistuneet pääsevät kiinni työelämään.”

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi Kurvisen lausuntoa torstaina SDP:n aluevaaleja koskevassa tiedotustilaisuudessa.

– Tämä on itse asiassa teema, josta olen keskustellut jo silloisen tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon (kesk.) kanssa, millä tavalla me voisimme varmistaa sen, että kaikkialla Suomessa erilaisissa kunnissa ja eri alueilla olisi osaajia saatavilla. Mielestäni tämä on pohdinnan ja harkinnan arvoinen avaus.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE