Uutiset

Pekka Anttila – Toveriseuran ehdokas Tampereen sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi

Toveriseuran voimahahmot Esa Kanerva (vas) ja Seppo Salminen (oik) kannattavat Pekka Anttilaa Tampereen sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi.
Toveriseuran voimahahmot Esa Kanerva (vas) ja Seppo Salminen (oik) kannattavat Pekka Anttilaa Tampereen sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi.
Toveriseuran voimahahmot Esa Kanerva (vas) ja Seppo Salminen (oik) kannattavat Pekka Anttilaa Tampereen sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi.

 

Tampereen sosialidemokraattinen Toveriseura on asettanut ehdokkaakseen Kunnallisjärjestön puheenjohtajaksi Pekka Anttilan. Toveriseuran puheenjohtajana pari vuosikymmentä toiminut Seppo Salminen perustelee Anttilan ehdokkuutta kahdella sanalla:

– Pekan kokemus.

Salminen jatkaa:

– Hänellä on kyky keskustella, arvioida keskustelun lopputulosta ja tehdä sen pohjalta päätöksiä. Hän on myös diplomaattinen. Pekka osaa kuunnella ihmisten ajatuksia, mutta tuoda esiin myös omat mielipiteensä – rauhallisesti. Tältä pohjalta on yleensä helppo viedä asioita eteenpäin.

Salminen sanoo seuranneensa Anttilan työskentelyä muun muassa Toveriseuran hallituksessa, jonka jäsen Anttila on.

– Olen huomannut hänen kykynsä.

Edeltäjän saappaat sopivat jalkaan

– Anttilan Pekka on kovan luokan osaaja. Hän on ollut koko aikuisen elämänsä mukana sosialidemokraattisessa liikkeessä ja Tampereen kunnallispolitiikassa. Pekan persoonaan kuuluu tietty vaatimattomuus, eikä hän ole ollut kukkona tunkiolla – tyrkyttämässä itseään.

– Pekkaan luotetaan. Siksi hänet, osaamisensa lisäksi, on valittu tärkeisiin luottamustehtäviin. Atanas Aleksovskin onnistuneesti vetämien raskaiden kausien jälkeen, Pekka on oikeastaan ainoa ihminen, joka kykenee vaivattomasti astumaan hänen saappaisiinsa. Pekkaa ei tarvitse perehdyttää asioihin, koska hän on ollut pitkään kunnallisjärjestön hallituksessa. Myös taloudelliset asiat kuuluvat hänen leipälajeihinsa. Järjestötyössä on uskottu pitkälti nämä asiat hänen vastuulleen, Toveriseuran nykyinen puheenjohtaja Esa Kanerva kehuu.

Kanerva haluaa avata myös Pekka Anttilan henkilöhistoriaa.

– Pekka on paljasjalkainen tamperelainen. Hän on viisihenkisen ”petsulaisen” työläisperheen keskimmäinen lapsi. Isä elätti perhettä tekemällä kirvesmiehen töitä Aaltos-yhtymälle. Perhe eli hyvää, mutta senaikaista nuikkaa ja vaatimatonta elämää.

– Pekka on työskennellyt Tampereen kaupungin Auto- ja konekeskuksen korjaamolla asentajana, luottamusmiehenä ja korjaamoesimiehenä. Lisäksi hän on toiminut yksityisenä yrittäjänä viisi vuotta 80-luvun lopulla. Kanervan mielestä yrittäjävuodet ovat valmentaneet Anttilaa asiakaspalveluun.

Nyt Anttila on ollut muutaman kuukauden eläkkeellä. Ennen eläköitymistään Anttila eteni urallaan Tampereen Infran kehittämisryhmässä työympäristösuunnittelijaksi sekä työsuojelu- ja vs. kehittämispäälliköksi. Lisäksi hänen vastuulleen kuului Infran riskienhallinta sekä työhyvinvoinnin- ja työturvallisuuskoulutukset.

– Anttilan Pekka on myös urheilumies – aikoinaan aktiiviurheilija, Kanerva hehkuttaa.

Lounaspöydässä tukijoidensa ylistystä kuunteleva Anttila myöntää harkitsevansa asioita rauhassa.

– Kun asiat on valmiiksi mietitty, on helppo mennä eteenpäin.

Pohjaa kehuille

Anttilan tukimiesten kehuille löytyy katetta. Kukaan ei voine kiistää, etteivätkö luottamustehtävät kerro ehdokkaan järjestökokemuksesta sekä vaativien luottamustehtävien hallinasta:

– Toveriseuran johtokunnan jäsen
– Kunnallisjärjestön hallituksen jäsen
– Kunnallisjärjestön edustajiston jäsen
– Pirkanmaan SDP piirikokousedustaja
– Valtuustoryhmän varajäsen
– PSHP- valtuuston jäsen
– PSHP – tarkastuslautakunnan puheenjohtaja
– Tuomi Logistiikan hallituksen puheenjohtaja
– Ateljeetalojen hallituksen jäsen
– Vuokratalosäätiön hallituksen jäsen
– Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja
– Alueellisen ympäristöterveydenhuollon jaoston varajäsen
– Kutsuntalautakunnan varajäsen

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat