Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Pekkarinen hiiltyi totaalisesti ”mestari” Vartialle: ”Se on meitä kaikkia kohtaan loukkaus”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk.).

– Yritystukityöryhmä kaatui tänään. En tiedä, mitä kokouksessa tapahtui, sillä puheenjohtaja laittoi päätöskokouksesta varajäsenet pihalle. Kokoukseen jäivät kuitenkin EK, SY, SAK, MTK ja Metsäteollisuus. Huomisesta alkaen olen vapaa puhumaan työryhmän työstä. Kerrottavaa riittää, yritystukityöryhmän varajäsen, vihreiden kansanedustaja Antero Vartia tviittasi eilen.

Johannes Ijäs

Tänään hän on puhunut suutaan puhtaaksi eri medioissa.

– Tämä on niin surkuhupaisen huono suoritus meiltä poliitikoilta. Joku syy uskalluksen puutteelle on. Nähdäkseni se on se, että edunvalvojilla on niin vahva rooli yhteiskunnallisessa päätöksenteossa, Vartia sanoi muun muassa Iltalehdelle.

Parlamentaarisen yritystukityöryhmän puheenjohtaja, varapuhemies Mauri Pekkarinen ei anna kiitosta Vartian toiminnalle. Ensinnä Pekkarinen muistuttaa, että hän itse hyppäsi juoksevaan junaan ottaessaan yritystukiryhmän haltuunsa, kun sitä johti ennen puoluetoveri Mika Lintilä. Työryhmän jäsenet oli Pekkarisen tullessa jo valittu.

Myös vihreiden kansanedustaja Satu Hassi on kritisoinut sitä, ettei työryhmän vakituisina jäseninä ollut tutkijoita vaan lobbareita kuten Metsäteollisuuden edustaja.

– Kyllä se on sekä Satu Hassilta ja ennen kaikkea tältä mestarilta (Antero Vartia), kyllä tämä on häneltä ala-arvoinen juttu. Siis jatkuva itsensä nostaminen ja muitten polkeminen, niin on se nyt vähän naurettavaa, Pekkarinen kommentoi Antero Vartian edesottamuksia.

– Muut eivät tee mitään ja hän (Vartia) osaa kaikki ja niin poispäin. Hän on varajäsen siellä, Pekkarinen jatkaa Vartian arvostelua.

Pekkarisen mukaan ryhmässä on sovittu aina etukäteen, mitkä ovat ne kokoukset joissa varajäsenet ovat mukana.

– Eilen oli sovittu, että he eivät ole.

”Emme ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä.”

Pekkarisen mukaan Vartia loukkaa käytöksellään niin ryhmän asiantuntijajäseniä kuin siellä olleita poliitikkoja.

– Miksi se on loukkaus, se on ennen kaikkia näitä kohtaan, näitä asiantuntijoita kohtaan, koska he ovat toimineet siellä erittäin asiallisesti. Mistä hän tietää, miten ne ovat siellä toimineet, Pekkarinen sanoo.

– Toisekseen se on meitä kaikkia kohtaan loukkaus, Pekkarinen jatkaa ja tarkoittaa tällä sitä, että Vartia pitää ryhmässä olleita kansanedustajina ”helppoina juttuina” eli vaikutuksille alttiina.

– Kaikki nämä ryhmän henkilöt ovat sitä kaliberia, että a) ensinnäkin me tiedämme ja osaamme pelisäännöt, emme ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä eikä toistakaan kertaa ja b) meistä useammat, ei kaikki kylläkään välttämättä, mutta me osaamme nämä asiat, monet asiat yhtä hyvin jos ei paremmin kuin nämä asiantuntijat, jotka siellä olivat paikan päällä, Pekkarinen sanoo.

Pekkarinen ei ota kantaa siihen, miten hän itse olisi valinnut yritystukityöryhmän jäsenet.

– En ota kantaa. En sano, olisinko tehnyt toisin. En viitsi sanoa sitä, mutta kun se oli kerran näin annettu ja otettu niin sitten sillä mennään.

Satu Hassi olisi painottanut tutkijoiden roolia suhteessa järjestöjen edustajiin. Kuulitteko paljon tutkijoita?

– Ensimmäiset viisi kokousta ei ollut mitään muuta, Pekkarinen sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE