Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Peräti kaksi tänään käräjillä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan: “Mielipiderasismia, pelleilyä”

Syyttäjä vaatii sakkoja tai lyhyttä vankeusrangaistusta perussuomalaisista erotetun varavaltuutettu Olli Sademiehen afrikkalaiskirjoituksista. Sademiehen syytteitä kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan aloitettiin käsittelemään tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Sademies kirjoitti Facebookissa, että Afrikasta saapuvien lapsimäärä pitäisi rajoittaa kolmeen, vaikka se edellyttäisi pakkosterilisaatiota afrikkalaisille miehille.

Pakkosterilisaatiokirjoituksen lisäksi Sademies on syytteen mukaan vihjannut kaikkien muslimien olevan “päällekäyviä” ja ehdottanut puolustusmenetelmäksi sianveren suihkuttamista päällekäyvän muslimin päälle.

Kolmannen syytekohdan mukaan Sademies on ehdottanut joukkorangaistuksia raiskauksista. Sademiehen kirjoituksessa on ehdotettu, että “jokaista matun tekemää raiskausta kohden karkotetaan 100 miespuolista matua siitä pakolaiskeskuksesta, jossa raiskaaja on ollut majoitettuna”.

– En ole tehnyt mitään väärää. Mikä se kansanryhmä on, mitä olen kiihottanut? Koko syytteen nostaminen on mielestäni absurdia, se on mielipiderasismia, Sademies kommentoi kesällä, kun syyte oli nostettu.

Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu erotettiin vuonna 2015 perussuomalaisista nettikirjoittelunsa vuoksi.

Sademies on eläköitynyt Helsingin poliisilaitokselta rikostutkijan tehtävästä.

Lisää aiheesta

Hän ei ole menetellyt tahallisesti.

Toinenkin perussuomalainen on tänään käräjäoikeudessa tänään syytettynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syyttäjä vaatii Keski-Suomen käräjäoikeudessa kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselle sakkorangaistusta.

Hakkarainen kiistää syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hakkaraisen avustaja sanoi oikeudenkäynnissä, ettei Hakkarainen tiennyt, että tällaista lainkohtaa on edes olemassa.

Muslimeja koskevassa Facebook-kirjoituksessaan Hakkarainen lausui muun muassa, että “kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja”. Hakkarainen kirjoitti päivityksensä heinäkuussa Nizzan terrori-iskun jälkeen.

– Hän ei olisi kirjoittanut tällaista, jos olisi tiennyt syyllistyvänsä rikokseen. Hän ei ole menetellyt tahallisesti, Hakkaraisen avustaja Antti Kauronen sanoi.

Syyttäjä ei pidä uskottavana, että Hakkarainen olisi ollut lainkohdasta tietämätön. Tuomio julistetaan myöhemmin tänään.

Hakkarainen ei halunnut tulla henkilökohtaisesti kuulluksi käsittelyssä. Oikeussalin ulkopuolella hän sanoi toimittajille, että kiistää edelleen syytteet. Hän nimitti oikeudenkäyntiä noitavainoksi ja pelleilyksi.

Jutun otsikkoa on muutettu: Sademies ei ole enää perussuomalaisten jäsen vaan hänet erotettiin puolueesta.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE