Politiikka

Persuissa loanheitto vain yltyy – ”Kuolonkorahduksia poliittiselta ruumiilta”

LEHTIKUVA / HANDOUT / YLE
Kansanedustaja Jari Ronkainen.
LEHTIKUVA / HANDOUT / YLE
Kansanedustaja Jari Ronkainen.
LEHTIKUVA / HANDOUT / YLE
Kansanedustaja Jari Ronkainen.

Hajonneen perussuomalaisten raunioilta on heitelty lokaa loikkareiden niskaan ja päinvastoin. Loppua ei näy ja puoluesota näyttää vain kiihtyvän. Tällä kertaa likaämpärin uuden vaihtoehdon ja erityisesti ulkoministeri Timo Soinin niskaan kaataa perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen Hollolasta.Tällä kertaa likaämpärin sisältö lienee lämpimänä käynyttäkin, sillä sen verran tujua tekstiä Ronkainen esittää.

– Soinin viimeaikaisten toimien valossa on selvää, että oman poliittisen linjan jatkaminen selkä suorana uudessa ryhmässä tämän vaalikauden loppuun on hänelle mahdotonta. Sen sijaan kuulemme kuolonkorahduksia poliittiselta ruumiilta, jolle Soini itse kaivaa kuoppaa jo kovaa vauhtia vihjailemalla ”kansainvälisistä jutuista tai bisneksistä”. Onhan hän itsekin todennut, että perussuomalaisista lähteneillä tai erotetuilla ei ole poliittista tulevaisuutta. Omasta mielestään hän on saanut jo politiikalta kaiken mahdollisen, mutta tulee jäämään Suomen poliittisen historian lehdille aikamme suurimpana takinkääntäjänä, Ronkainen tykittää blogissaan.

– Uudelle vaihtoehdolle, Siniselle tulevaisuudelle tai miksi ikinä loikkareita kutsutaankaan, en uskalla povata ruusuisia aikoja. Soinin ripustaessa hanskoja naulaan on tuore kansanedustaja Matti Torvinen (UV) vetänyt suuntaviivoja uudelle puolueelle. Sosialidemokraatit on näköjään keksitty uudelleen. Torvinen, joka on puheidensa perusteella kiero kuin korkkiruuvi ottaa kantaa myös puoluetukilakiin ja sen valuvikoihin. Siis siitä samaisesta laista, jota Soini itse oli muuttamassa tällä vaalikaudella. On selvää, että Perussuomalaiset tulee jatkamaan ainoana todellisena vaihtoehtona muille puolueille, ei minkään yhden eturyhmän vaan kaikkien suomalaisten asialla. Minun osaltani nokittelu päättyy tähän. Toivon, että Uusi vaihtoehto keskittyy jatkossa omaan politiikkaansa ja antaa työrauhan perussuomalaisille, Ronkainen pamauttaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat