D-analyysit

Perussuomalaisten outo näytelmä – paljastiko tiedote mistä kenkä puristi?

Lehtikuva / Jussi Nukari
Toimituksen kommentit

SIMO ALASTALO

Toimittaja-tuottaja

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Toimituksen kommentit

SIMO ALASTALO

Toimittaja-tuottaja

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Toimituksen kommentit

SIMO ALASTALO

Toimittaja-tuottaja

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä järjesti tiedustelulakeihin liittyvän perustuslakimuutoksen alla erikoisen näytelmän. Puolue kertoi vasta keskiviikkona aamulla kannattavansa 5/6-enemmistöä vaativaa perustuslain kiireellistä muutosta, jonka avulla tiedustelulait saadaan päivitettyä jo tällä hallituskaudella.

Ps:n avulla eduskunta hyväksyi kiireellisen menettelyn klo 14 alkaneessa täysistunnossa äänin 178-13.

Kun puolue tiedotti aamulla harkintansa tuloksesta, tiedote sisälsi erikoisen lauseen, josta voi lukea mistä kenkä puolueessa puristi.

”Tulevia tiedustelulakeja säädettäessä on varmistettava, ettei niitä voida käyttää väärin esimerkiksi laillisen poliittisen toiminnan seurantaan”, perussuomalaiset totesi tiedotteessaan.

Siis laillista poliittista toimintaa.

Historiasta tunnetaan poliittisten puolueiden seurantaa, jota on toteuttanut alkujaan muun muassa hyvin poliittinen suojelupoliisin edeltäjä valpo. Neuvostoliiton hajottua laillisen puoluetoiminnan kyttäämistä ei ole Suomessa tarvinnut juuri pelätä edes laitavasemmistossa.

Ps:n osalta tilanne voi olla toinen. Hovioikeus vahvisti juuri käräjäoikeuden päätöksen kieltää kansallissosialistinen Suomen vastarintaliike. Kyseessä on sama järjestö, jonka jäseniä on nähty ps:n liepeillä muun muassa yhteiskuvassa kansanedustaja Olli Immosen kanssa Eugen Schaumanin haudalla.

Puolueen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on puolestaan lähettänyt julkiset terveiset vastarintaliikettä avoimesti tukevalle Panu Huuhtaselle. Lisäksi vastarintaliikkeen jäsenet ovat osallistuneet toistuvasti ps:n jäsenten kanssa samoihin mielenosoituksiin, esimerkkinä itsenäisyyspäivänä järjestettävä 612-soihtukulkue.

Kun perussuomalaisten laillisen poliittisen toiminnan liepeillä pyörii porukkaa, joiden järjestö pitää agendansa vuoksi erikseen oikeudessa kieltää, herää kysymys viivyttikö ps kantansa kertomista sen takia, että se oli muita enemmän huolissaan laajentuvien tiedusteluvaltuuksien vaikutuksesta toimintaansa?

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat