Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Petri Korhosesta Demokraatin uusi päätoimittaja

Demokraatti-lehden uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi on nimitetty Petri Korhonen. Hän aloittaa tehtävässä toukokuun puolivälissä.

Demokraatti

Demokraatti

Korhonen siirtyy Demokraattiin Otavamediasta, missä hän on toiminut muun muassa Seuran toimituspäällikkönä ja tutkivan journalismin yksikön vetäjänä. Aiemmin hän on työskennellyt Helsingin Sanomissa, Taloussanomissa ja Yleisradiossa, missä hän erikoistui etenkin verkkouutisointiin.

– On suuri kunnia ja haaste ryhtyä tekemään Suomen vanhinta puoluelehteä. Näinä aikoina, kun mannerlaatat liikkuvat niin turvallisuuspolitiikassa kuin taloudessakin, lukijoilla on tarvetta hyvään ja laadukkaaseen yhteiskunnalliseen journalismiin, Petri Korhonen sanoo.

Korhosen mukaan Suomessa on Ukrainan sodan aikana nähty monta poikkeuksellisen hienoa yhteisvastuun hetkeä.

Kestävällä politiikan journalismilla on tärkeä rooli kansallisen yhtenäisyyden säilyttämisessä.

– Kun suomalaiset haluavat auttaa muita ja vahvistaa maatamme, se tapahtuu automaattisesti puoluerajojen ja aatteellisten erojen yli. Tämä kyky kansalliseen yhtenäisyyteen meidän pitää säilyttää, ja siinä eettisesti kestävällä politiikan journalismilla on valtavan tärkeä rooli, Korhonen korostaa.

Demokraatin hallituksen puheenjohtaja Antton Rönnholm pitää tärkeänä, että Demokraatin päätoimittajaksi saatiin vahvan ja monipuolisen journalistisen kokemuksen omaava henkilö.

– Demokraatti on vahva lukupaketti politiikasta ja kulttuurista, kaikista suomalaisuuden muodoista. Samalla haasteet ovat kuitenkin samoja kuin muuallakin mediakentässä. Samaan aikaan verkko kasvattaa merkitystään. Olemme iloisia saadessamme kokeneen ja näkemyksellisen tekijän luotsaamaan lehden taitavaa toimitusta, Antton Rönnholm sanoo.

Rönnholm sanoo SDP:n haluavan pitää kiinni omasta lehdestä ja journalismista.

Hän korostaa puoluelehdistön tärkeä yhteiskunnallista roolia. Rönnholm näkee tärkeänä, etenkin haastavina aikoina kun tiedontarve kasvaa, että ihmiset tietävät millä arvoilla eri puolueet ja päättäjät toimivat. Tämän rinnalla Rönnholm pitää tärkeänä nostaa esille aatteita ja ihmisiä niiden takana.

Demokraatti ja sen verkkojulkaisu demokraatti.fi tavoittavat noin 150 000 lukijaa viikottain.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE