Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Mielipiteet

Pieni purnaus tulevaa kevättä odotellessa

Lehtikuva / Timo Jaakonaho

Kaksi kirjoitusta mielipidesivuilla pysähdytti Itsenäisyyspäivän lehdissä.

Pertti Rajala

Demokraatti / Satakunta

– Eduskunta päihittää tosi-tv-ohjelmat, kirjoitti Tapio Ylitalo (HS. 6.12.2019). Hänen mukaansa ” eduskunnan kyselytunneilla maamme päättäjät ovat muodostaneet joukkueita tarkoituksenaan pudottaa aina joku pelaaja pois. Tämä on onnistunut liittoutumalla, juonittelemalla, tahallisilla väärinkäsityksillä, ivallisella suhtautumisella ja naurulla toisten puheisiin.”

Olen samaa mieltä Tapio Ylitalon kanssa. Missä on aito yhteistyö ja asioiden hoito?

”En ikinä enää käytä äänioikeutta”

Vielä enemmän hätkähdytti tekstiviesti Itsenäisyyspäivän Satakunnan Kansassa (SK.6.12.2019).

  • Olen saanut ikäni pientä palkaa. Vaatteet halpakoreista. Viime vaaleissa ajattelin, että en äänestä. Ei elämäni tästä parane. Mutta äänestin. Mutta nyt en ikinä enää käytä äänioikeutta.

Vaikka elän tekstiviestin kirjoittajan kanssa erilaisessa todellisuudessa, ymmärrän hyvin, että hän ei ole yksin. Yhä suurempi määrä suomalaisia kamppailee pienillä tuloilla, taistelee Kelan ja muiden tukien kanssa, yrittää päästä lääkäriin, saada edes tyydyttävää vanhusten hoitoa… Tilanteen korjaamiseksi on vuosien ajan annettu lupauksia, mutta muutos on ollut vähäistä. Poliitikot ja hallitukset vain syyttelevät toisiaan. On demokratian kannalta äärimmäisen huolestuttavaa, että suuri osa suomalaisista on täysin menettänyt luottamuksen politiikkaan ja politiikkoihin. Masentavaa on myös se, että poliitikot ja muu poliittinen eliitti ei näytä kansalaisten luottamuksen menettämistä ottavan tosissaan ja vakavasti. Tämä on totta valitettavasti myös SDP:ssä.

On demokratian kannalta äärimmäisen huolestuttavaa, että suuri osa suomalaisista on täysin menettänyt luottamuksen politiikkaan ja politiikkoihin.

Palaan vielä SDP:n puoluevaltuuston kokoukseen Porissa marraskuun puolivälissä, jossa sain yli kymmenen vuoden jälkeen olla paikalla. SDP:n kannatus gallupeissa oli ennätyksellisen alhaalla jo silloin ja laskusuunta oli edelleen näkyvissä. Nykyisen tilanteen kaltaista kriisiä ei kukaan luonnollisestikaan nähnyt. Ihmettelin jo kokouksessa, että puoluevaltuutetut eivät tunteneet huolta laskevista kannatusluvuista. Puheenvuoroissa hurrattiin Huuhkajille ja todettiin, että ”gallupit ovat gallupeja”. Ministerit yksi toisensa jälkeen vakuuttivat, että ”keväällä kaikki on toisin, kun hallituksen hyvä ohjelma muuttuu käytännön toimiksi”. Ensi kevättä odotellessa toivon totisesti, että näin käy.

Onnea ja viisautta puoluevaltuustolle pääministerin ja uuden ministerin valintaan. Olette nyt paljon vartijoita.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE