Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Pirkka-Petelius kantaa huolta metsäjäniksistä – ”Perimä ei siirry eteenpäin”

Lehtikuva / Mikko Stig
Kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius (vihr.).

Vihreiden kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius on valittu eduskunnan Ympäristö- ja luontoryhmän puheenjohtajaksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Petelius kiinnittää huomiota luonnon monimuotoisuuden hupenemiseen. Käynnissä oleva sukupuuttoaalto uhkaa satojen lajien tulevaisuutta. Suomessa arviolta joka yhdeksäs laji on uhanalainen.

–Olemme keskellä ilmastokriisiä. Luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen on ilmastonmuutoksen ohella maailman suurin ympäristöongelma. Luonnon monimuotoisuuden hupenemista ei kuitenkaan huomioida päätöksenteossa yhtä kattavasti kuin muita ympäristö- ja ilmastokysymyksiä. Luonnon monimuotoisuuden heikkenemiseen vaikuttavat eniten ihmisen toiminta, metsien ja muiden elinympäristöjen häviäminen ja pirstoutuminen sekä eläinten liiallinen pyynti, kansanedustaja Petelius sanoo tiedotteessaan.

–Olen iloinen, että luonnonsuojeluun tehdään historiallinen lisäpanostus. Sadan miljoonan euron lisäys luonnonsuojelun rahoitukseen vuoden 2020 alusta lähtien tarkoittaa, että meillä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa asioita, joista me luonnonsuojelijat olemme haaveilleet vuosia, hän jatkaa.

Hän nostaa esiin yhden esimerkin kaikkien tuntemasta taantuvasta lajista, metsäjäniksestä

–Kun metsäjänis risteytyy rusakon kanssa, metsäjäniksen perimä ei siirry eteenpäin. Näin metsäjänis hiljalleen häviää kamppailun rusakolle perimässä ja elintilassa. Rusakko pärjää ihmisen läheisyydessä, mutta metsäjänis ainoastaan metsässä. Meidän onkin suojeltava metsäjänistä rauhoittamalla ja suojelemalla metsiä, Petelius toteaa.

Eduskunnan Ympäristö- ja luontoryhmän perusti Pertti Salolainen vuonna 1979. Hän toimi ryhmän puheenjohtajana sen perustamisesta lähtien. Tänään pidetyssä järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Saara-Sofia Sirén. Ryhmän johtokuntaan valittiin kansanedustajat Antero Laukkanen, Sari Multala ja Vilhelm Junnila.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE