Urheilu

Pitkämäki heitti Lontoossa viidenneksi – pikajuoksija Usain Boltin uralle dramaattinen loppu

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Tero Pitkämäki on heittänyt viidenneksi keihäänheiton MM-finaalissa Lontoossa. Pitkämäen kauden toiseksi parhaalla tuloksella 86,94 hellinnyt viitossija on Suomen joukkueen ensimmäinen pistesija näissä maailmanmestaruuskisoissa.

– Tähän tuli maksimitulos. Kolmannella heitolla tuli hyvä onnistuminen, ja siihen voi olla tyytyväinen, Pitkämäki sanoi Ylen tv-haastattelussa.

– Sain ihan jees-tuloksen.

Keihäänheiton vei nimiinsä kauden saksalainen tilastoykkönen Johannes Vetter. Hän hätyytteli 90 metrin viivaa voittotuloksellaan 89,89.

Tshekin heittäjät ottivat kaksi mitalia ja jättivät olympiavoittaja Thomas Röhlerin neljänneksi. Jakub Vadlejch oli toinen ennätyksellään 89,73, ja Petr Frydrych heitti pronssille samoin ennätyksellään 88,32.

Pitkämäki, 34, oli keihäsfinaalin kokenein ja myös ansioitunein heittäjä. Hänellä on 2004 alkaneelta arvokisauralta peräti seitsemän mitalia, kruununa Osakan 2007 kisojen maailmanmestaruus yli 90 metrin tuloksella.

Bolt loukkasi jalkansa kesken matkan.

Pikajuoksija Usain Boltin ura sai puolestaan dramaattisen lopun. Bolt juoksi Jamaikan viestiankkurina 4×100 metrillä, mutta loukkasi jalkansa kesken matkan.

Boltin jäähyväiskisat Lontoossa eivät olleet enää samanlaista mestaruuksien ilotulitusta kuin aiemmat arvokisat

Pekingin 2008 olympialaisista lähtien. Ainoassa henkilökohtaisessa kisassaan satasella hän jäi kolmanneksi.

Viestissä Bolt oli tavoistaan poiketen mukana jo lauantaiaamupäivän alkuerissä. Loppukilpailussa Jamaika oli viestin viimeisessä vaihdossa kolmantena ja vahvasti mitalitaistelussa. Bolt ei kuitenkaan päässyt maaliin, ja Jamaika hylättiin.

Bolt vetäytyy yleisurheilukentiltä juhlittuna sankarina.

Viimeisen kisan pettymyksestä huolimatta Bolt vetäytyy yleisurheilukentiltä juhlittuna sankarina ja lajin tunnetuimpana tähtenä. Hän voitti urallaan 11 maailmanmestaruutta ja kahdeksan olympiakultaa.

Lisäksi Hänellä ovat nimissään 100 metrin ja 200 metrin maailmanennätykset, ja hänen nimensä koristaa myös 4×100 metrin ME-tilastoa Jamaikan riveissä.

Miesten pikaviestin voitti isäntäjoukkue Britannia Euroopan ennätysajalla 37,47. Joukkueessa juoksivat Chijindu Ujah, Adam Gemili, Daniel Talbot ja Nethaneel Mitchell-Blake.

Satasen maailmanmestarin Justin Gatlinin johtama Yhdysvallat oli toinen viisi sekunnin sadasosaa voittajille hävinneenä. Japani juoksi pronssille ajalla 38,04.

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat