Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Pohjoismaiden neuvoston Suomen puheenjohtajuuskausi käyntiin – Tuomioja: ”Hyvinvoinnin lisäksi on välttämätöntä satsata kestävyyteen ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen”

Erkki Tuomioja on Pohjoismaiden neuvoston presidentti.

Pohjoismaiden neuvoston Suomen puheenjohtajuuskausi on lähtenyt käyntiin neuvoston kokousviikolla 24.-25. tammikuuta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Neuvoston puheenjohtajisto ja kaikki neljä valiokuntaa kokoontuvat etäyhteyksin, eduskunta kertoo tiedotteessaan.

Pohjoismaiden neuvoston tuore presidentti Erkki Tuomioja (sd.) ja varapresidentti Lulu Ranne (ps.) esittelevät kokousviikolla neuvoston valiokunnille Suomen puheenjohtajuusohjelman. Puheenjohtajuuskauden keskeisenä teemana on kestävä Pohjola ja pohjoismaisen hyvinvointimallin tulevaisuus.

Prioriteetit vuoden 2022 pohjoismaiselle parlamentaariselle yhteistyölle ovat Sosiaalisesti ja ekologisesti kestävä Pohjola, Turvallinen Pohjola, Kansalaisten rajaton Pohjola, Kansainvälinen Pohjola ja Tulevaisuusorientoitunut Pohjola.

Tuomiojan mukaan hyvinvointimalli on pohjoismaisen demokratian kulmakivi. Tuomioja totesi kokousviikon alussa, että satsaamalla hyvinvointiin, toimiviin peruspalveluihin, terveeseen rahoituspohjaan ja korkeaan työllisyysasteeseen voidaan turvata Pohjoismaisen mallin jatkuvuus.

– Pohjoismaisessa yhteistyössä on tärkeää edelleen pohtia niitä toimia, joissa olemme yhdessä enemmän. Pitkä yhteinen historia antaa vankat puitteet onnistua vaikeassa tehtävässämme, hyvinvointimallin vahvistamisessa, hän korosti eduskunnan tiedotteen mukaan.

Tuomioja jatkoi, että ihmisten hyvinvoinnin lisäksi on välttämätöntä satsata kestävyyteen ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen. Tuomioja katsoi, että yhteisen tilannekuvan luominen konkreettisista toimista on tärkeää.

– Suomi haluaa keskustella pohjoismaisen yhteistyön tulevaisuudesta. Neuvosto täyttää tänä vuonna 70 vuotta ja nyt on hyvä aika keskustella siitä, miten tästä eteenpäin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE