Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Poliisi valvoo nuorten liikennekäyttäytymistä ensi viikonloppuna

Nora Vilva

Nuorten kuljettajien kuolemanriski Suomen liikenteessä on kolminkertainen koko väestöön verrattuna, kertoo poliisi. Näin on siitä huolimatta, että nuorten kuljettajien aiheuttamat kuolemaan johtaneet onnettomuudet ovat tänä vuonna vähentyneet viime vuoteen verrattuna.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Nuoriksi kuljettajiksi katsotaan 15-24-vuotiaat, joten mukana ovat autoilijoiden lisäksi esimerkiksi mopoauton kuljettajat.

- Noin kolmasosaan kuolemaan johtavista tieliikenneonnettomuuksista liittyy liian suuri tai väärä tilannenopeus, toteaa poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksen tiedotteessa.

Törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat tyypillisesti kovia ylinopeuksia, joissa sallittu nopeusrajoitus ylitetään yli 50 kilometrillä tunnissa.

- Vuosittain poliisi kirjaa noin kaksituhatta 17-24-vuotiasta kuljettajaa epäillyksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, Kallio lisää.

Nuorten osuus kaikista epäillyistä törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista on lähes puolet. Miesten osuus, niin nuorissa kuin kaikissa kuljettajissa, on jopa 90 prosenttia epäillyissä törkeissä liikenneturvallisuuden vaarantamisissa.

Poliisi valvoo nuorten liikennekäyttäytymistä ensi viikonloppuna 6.-8. lokakuuta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE