Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Porin Seudun Eläkkeensaajien tietokonekerhossa jaetaan osaamista tasavertaisesti

Pertti Rajala
Porin seudun eläkkeensaajien tietokonekerholaiset vuoden 2020 ensimmäisessä kerhokokoontumisessa.

Tietokonekerho kokoontuu maanantaisin Porin seudun eläkkeensaajien maanantaikerhon jälkeen. Toiminta on jatkunut jo neljän vuoden ajan. Kerholla ei ole varsinaista kouluttajaa, vaan kukin jakaa omia tietojaan tietokoneista, älypuhelimista, tableteista ja muista laitteista sekä toiminnasta internetissä ja muissa sähköisissä palveluissa.

Pertti Rajala

Olemme toinen toistemme neuvojia

Virallisesti kerholla ei ole kouluttajaa, mutta sillä on kaksi vetäjää: Aino Tilander, joka vastaa kerhon yleisistä asioista ja Matti Vannekari, joka opastaa ja ohjaa tietokoneen saloihin ja osaltaan auttaa pulmatilanteissa.

– Kerhossa olemme kaikki tasavertaisia. Olemme toinen toistemme neuvojia. Joka tietää jotakin jostakin asiasta, hän neuvoo muita. Kaikki opettavat toisiaan. Suosittu aihe on ollut – ja on myös luultavimmin jatkossa – kuvien siirto laitteelta toiselle ja kuvien käsittely. Omalta osaltani olen tuonut mukaan omaa osaamista tietokoneiden ja niiden ohjelmien käytöstä. Joku toinen hallitsee esimerkiksi älypuhelimia ja tabletteja ja neuvoo niiden käyttöä. Tärkeää on ollut, että olen saanut käyttöömme Friitalan Työväenyhdistykseltä kannettavan tietokoneen ja heittimen. Näin jokainen voi seurata, missä milloinkin mennään, Matti Vannekari kertoo.

Kerho on myös sosiaalinen tapahtuma

Kerhon toisen vetäjän Aino Tilanderin mielestä on mukava yhdessä pohtia tietokoneen saloja. Joka kerta omat tiedot karttuvat.

– Kerho on syntynyt eläkkeensaajien tarpeista. Elämme maailmassa, jossa on todella vaikea selvitä ilman tietokonetta ja sähköistä asiointia. Monelle kerhossa opituista asioista on ollut suuri apu. Eräskin osanottaja suorastaan pelkäsi tietokonetta. Mutta nyt kerhokäyntien jälkeen hän hoitaa lääkärivaraukset ja monta muuta asiaa sähköisesti tietokoneella verkossa, Aino Tilander kertoo.

Merja Laelma korostaa, että kerhossa voi kysellä muilta omista ongelmistaan tietokoneen käytössä ja sähköisessä asioinnissa.

– Kun esittää jonkun oman kysymyksen, yleensä saa siihen vastauksen. Oppimista tapahtuu pala kerrallaan. Uusien asioiden oppimisen lisäksi kerho on sosiaalinen tapahtuma. Mukana on ollut säännöllisesti kymmenkunta mukavaa kerholaista, joiden seurassa viihtyy. Toivottavasti vuonna 2020 saamme lisää väkeä mukaan iloiseen porukkaamme. Vaikka ei olisi omaa konettakaan, niin kannattaa tulla mukaan. Voi vaikka istua, katsella ja kuunnella Merja Laelma toteaa.

Aino Tilander, Matti Vannekari ja Merja Laelma

Kerho on kaikille eläkkeensaajien jäsenille avoin. Tietokonekerho kokoontuu maanantaisin Porin seudun eläkkeensaajien maanantaikerhon jälkeen. Tämä vuosi alkoi perehtymisellä scannerin käyttöön. Kevään ohjelmassa on muun muassa sähköpostien saloihin tutustumista.

Seuraava kerho on 27.1. heti maanantai kerhon jälkeen. Lisätieto kerho toiminnasta on löydettävissä tietoja kotisivuilta osoitteesta: https://porinseutu.elakkeensaajat.fi/kerhot/tietokonekerho/

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE