Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Postin tulos heikkeni – liikevaihto koheni

Kari Hulkko

Postin oikaistu liiketulos heikkeni huhti-kesäkuussa 8,5 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 13,7 miljoonasta eurosta. Liikevaihto sen sijaan kohosi viisi prosenttia 411 miljoonaan euroon.

Postin mukaan postipalveluiden kannattavuuden heikkenemiseen vaikuttivat hidastunut talouskasvu, kiihtynyt inflaatio ja toimintaan liittyvät haasteet.

Liikevaihto nousi verkkokauppa- ja jakelupalveluiden varastointi- ja logistiikkapalveluiden ansiosta.

-  Ensimmäisellä vuosipuoliskolla tapahtuneet muutokset kuluttajakäyttäytymisessä johtivat pakettivolyymien laskuun verkkokauppa- ja jakelupalveluissa. Tästä huolimatta verkkokauppa- ja jakelupalveluiden kannattavuus parani pääasiassa kuljetuspalveluiden liikevaihdon kasvun ansiosta, kertoo toimitusjohtaja Turkka Kuusisto tiedotteessa.

Hänen mukaansa postialan murroksen jatkuessa lähivuosina ja kirjemäärien laskiessa jatkuvasti on kriittisen tärkeää uudistaa nykyistä postilakia joustavammaksi. Hän vaatii, että määräaikainen sanomalehtien jakelutuki toteutettaisiin haja-asutusalueilla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE