Politiikka

”Professori” haukkuu SDP:n, vasemmistoliiton ja SAK:n: ”Aktiivimalli kohdistuu lähinnä kaikkein veltoimpiin työttömiin”

Työelämäprofessori (professor of practise), valtiotieteen tohtori Pekka Mattila Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta pitää eilistä mielenilmausta Helsingin Senaatintorilla osoituksena ”SAK-keskusjärjestön itsetuhoisuudesta ja sen vaikeasta moniavioisesta suhteesta SDP:hen ja vasemmistoliittoon”.

Mattila kirjoittaa asiasta Apu-lehden blogissaan.

”Mainituille vasemmistopuolueille täysin poliittisesti laskelmoitu työnseisaus taitaa kompensoida ala-arvoista suoritusta taannoisissa presidentinvaaleissa. Järjestön omaa libidoa pitää kai nyt testata uudelleen viattomien kansalaisten – lasten, sairaiden ja vanhusten – kustannuksella”, Mattila kirjoitti perjantaina.

Mattilan mielestä mielenilmauksessa vastustettu työttömien ns. aktiivimalli on vain marginaalinen heikennys työttömyysturvaan.

”Se kohdistuu lähinnä kaikkein veltoimpiin työttömiin, jotka eivät saa mitään aikaan työllistyäkseen uudelleen. On vaikeaa välttyä päättelemästä, että ammattiyhdistysliike on sitoutunut 1980-luvun talouteen, työelämään ja suljettuun markkinaan, jossa kilpailusta ei tarvinnut murehtia.”

Tarkennettu Pekka Mattilan titteli professorista työelämäprofessoriksi, joka ei ole akateemisesti hyväksytty professori.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat