Politiikka

Professori Juha Sipilän viestipommittelusta: ”Toimittajalle ei voi lähettää yksityisten ihmisten lähettämiä nimellä varustettuja viestejä”

Lehtikuva
Lehtikuva

Työoikeuden professori Seppo Koskinen kommentoi Demokraatille pääministeri Juha Sipilän (kesk.) tapausta.  Ylen ajankohtaistoimittaja Salla Vuorikoski kertoo saaneensa pääministeri Sipilältä lähes 20 viestiä perjantai-iltana ja yhden lauantaina.

— Minusta toimittajalle ei voi lähettää yksityisten ihmisten lähettämiä nimellä varustettuja viestejä. Se ei ole asianmukaista. Se liittyy siihen, että sähköpostin lähettäjillä on suoja julkisuutta vastaan. Viestiä ei ole tarkoitettu käytettäväksi missään julkisessa yhteydessä, jota toimittajalle lähettäminen on.

Koskisen mukaan Sipilä syyllistyy aika usein kaikkeen pieneen sotkuun.

— Siinä mielessä pieneen, että tämä olisi ollut helppo välttää ja ajatella ensin, että ei lähetä niitä eteenpäin.

Koskinen ei kuitenkaan ota kantaa asian mahdolliseen rikosoikeudelliseen puoleen.

Kohu pääministerin ja Ylen toimista alkoi aamulla, kun Suomen Kuvalehti kertoi, että Sipilä aiensi viime viikolla Ylen Terrafame-uutisoinnin. Lehden tietojen mukaan Ylen johto päätti hyllyttää Sipilän mahdollista esteellisyyttä koskevat jatkojutut sen jälkeen, kun pääministeri oli lähettänyt perjantai-iltana kymmenkunta viestiä yhdelle Ylen toimittajalle.

Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläinen kiisti tiedon ja sanoi, että Yle tekee päätöksensä itsenäisesti.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat