Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Professori tyrmää Jussi Halla-ahon: ”Reagoi 50 ihmishenkeä vaatineeseen terroritekoon ivalla”

Lehtikuva / Markku Ulander

Kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin arvostelee perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kommentointia Christchurchin terrori-iskusta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Lähemmäs 400 000 asukkaan kaupungin rauhallista elämää ravisteli perjantaina maan tappavin terroriteko, jossa kuoli 49 ihmistä. Australialaisen miehen epäillään avanneen tulen kahdessa moskeijassa perjantairukousten aikaan.

Valkoiseen vanginasuun puettu 28-vuotias mies tuotiin perjantaina oikeuden eteen käsiraudoissa ja kolmen poliisin saattelemana. Murhasta syytteet saanut australialaissyntyinen mies teki oikeussalissa valkoista ylivaltaa kuvaavan käsiliikkeen ja kääntyi aika ajoin katsomaan oikeussaliin kokoontunutta mediaa.

Brittiläisen Guardian-lehden mukaan iskusta pidätettynä oleva australialainen mies kertoo kirjasessaan olleensa lyhyesti yhteydessä Norjan Anders Behring Breivik .

Halla-aho kirjoittaa Twitterissä:

”Merkillepantavaa: lehtien mukaan on tapahtunut terrori-isku, joka ei ole yksittäistapaus eikä liity mielenterveyteen tai syrjäytymiseen. Myös yhteyksiä ja kytköksiä löytyy maailman toiselle puolelle asti.”

Scheinin tyrmää Halla-ahon viestin.

”Tämä on puoluejohtaja Suomessa 2019. Tuomittu korkeimmassa oikeudessa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Reagoi 50 ihmishenkeä vaatineeseen terroritekoon ivalla ja kieltämällä sen yhtenäisyyden jolla maailma on vastannut New Yorkin, Balin, Lontoon, Madridin ym terroritekoihin.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE