Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Puhemiesneuvosto pitää asiaa erittäin vakavana” – eduskuntaryhmien puheenjohtajat koolle Turtiaisen tviitin takia

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Eduskunnan puhemiesneuvosto kutsuu eduskuntaryhmien puheenjohtajat koolle kansanedustaja Ano Turtiaisen (kuvassa) viime lauantaina julkaiseman tviitin takia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Puhemiesneuvosto ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat tapaavat asiaan liittyen ensi perjantaina.

”Puhemiesneuvosto pitää asiaa erittäin vakavana”, neuvosto toteaa eduskunnan tiedotteessa.

Turtiainen julkaisi lauantaina Twitterissä mahdolliseen maskipakkoon liittyvän viestin, jota monet ovat pitäneet uhkaavana.

–  Ystäväni sanoi – ”olen valmis tappamaan, jos jollekin tässä maassa pakolla laitetaan maski.” No, en minäkään sellaista katsoisi sivusta. Terveisiä kollegoille, jotka olette maskipakon kannalla, hän kirjoitti viestissään.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä katsoi Turtiaisen antavan käytännössä tappouhkauksen kaikille kollegoilleen ja toivoi Helsingin poliisin tutkivan asian.

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen kirjoitti Twitterissä lauantaina, että väkivallalla uhkaaminen on aina tuomittavaa. Samalla hän kirjoitti, että Turtiaisen uhkauksenomaiseen tviittiin palataan eduskunnassa heti pääsiäisen jälkeen.

EDUSKUNNAN PÄÄSIHTEERIN Maija-Leena Paavolan mukaan Turtiaisen ei ole tarkoitus osallistua perjantain kokoukseen, mutta hänelle on varattu mahdollisuus esittää näkemyksensä tapahtuneesta kirjallisesti.

Turtiainen valittiin eduskuntaan Kaakkois-Suomen vaalipiiristä vuonna 2019 perussuomalaisten listoilta, mutta hänet on sittemmin erotettu puolueesta ja sen eduskuntaryhmästä.

Turtiainen muodostaa nykyisin oman yhden miehen eduskuntaryhmänsä.

Uutista täydennetty klo 16.36.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE