Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Puigdemont aikoo palata Belgiaan

LEHTIKUVA / AFP Miguel Medina
Carles Puigdemont.

Katalonian entinen aluejohtaja Carles Puigdemont aikoo palata Italiasta maanantaina Belgiaan. Puigdemont pidätettiin torstaina Italian Sardiniassa, koska Espanja on antanut hänestä luovutuspyynnön.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Aion palata Brysseliin maanantaina, koska minulla on siellä kansainvälisen kauppakomitean kokous ja olen komitean jäsen, Puigdemont kertoi toimittajille lauantaina.

Puigdemont kertoi samalla, että hän aikoo palata Sardiniaan 4. lokakuuta, jolloin hänen luovuttamistaan Espanjaan käsitellään oikeudessa.

– Aion olla paikalla silloin, koska jokainen kerta kun minut on haastettu oikeuteen, olen ollut paikalla henkilökohtaisesti, Puigdemont sanoi.

Puigdemont on ollut maanpaossa vuodesta 2017, sillä Espanja syyttää häntä kapinan lietsomisesta ja kavalluksesta. Hän osallistui Katalonian kielletyn itsenäisyysäänestyksen järjestämiseen.

58-vuotias Puigdemont on Euroopan parlamentin jäsen. Parlamentti poisti Puigdemontin syytesuojan maaliskuussa, ja Euroopan unionin tuomioistuin hylkäsi Puigdemontin valituksen syytesuojan poistamisesta heinäkuun lopussa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE