Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Puolustusvoimissa todettu ensimmäinen koronatartuntatapaus – kuuluu henkilökuntaan, altistuneita tutkitaan

Puolustusvoimissa on todettu koronatartuntatapaus. Asian vahvistaa Demokraatille tiedotuspäällikkö Max Arhippainen.

Rane Aunimo

Demokraatti

Tartunnan saanut kuuluu Puolustusvoimien henkilökuntaan. Arhippainen ei täsmennä henkilön tehtävää tai osastoa. Arhippaisen mukaan tartunnan saanut ei ole enää työpaikalla. Tällä hetkellä tiedossa on kourallinen ihmisiä, jotka ovat mahdollisesti altistuneet tartunnalle.

– Nämä henkilöt työyhteisössä on pystytty löytämään ja he ovat tutkinnassa. Nyt on tärkeää tehdä kaikkemme, että tartunnan leviäminen rajataan.

Arhippaisen mukaan tutkittavien joukossa on yksi varusmies.

Puolustusvoimat kertoi aiemmin tänään tekevänsä muutoksia varusmiesten ja naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavien lomajärjestelyihin, koulutuksen toteuttamiseen sekä kertausharjoitusten järjestämiseen koronavirustilanteen vuoksi. Muutos astuu voimaan heti tänään.

Viikonloppuvapaat alkavat perjantain sijaan poikkeuksellisesti lauantaina. Samalla siirrytään malliin, jossa yksi kolmasosa palveluksessa olevista on kerrallaan viikon verran lomalla, mitä seuraa kahden viikon palvelusjakso varuskunnassa. Päätökset lomien ajankohdista tehdään joukko-osastokohtaisesti.

Eri ryhmiin kuuluvien keskinäiset kontaktit varuskunnissa pyritään minimoimaan erilaisilla tila- ja liikkumisjärjestelyillä.

Järjestelyn tavoitteena on hidastaa koronaviruksen leviämistä varuskunnissa ja vähentää varusmiesten altistumisriskiä. Samalla mahdollistetaan varusmieskoulutuksen jatkuminen.

Varusmiehiä ja naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavia informoidaan erikseen järjestelyn vaikutuksista heidän palvelukseensa.

Kertausharjoitukset perutaan toistaiseksi.

Koulutustoimenpiteiden lisäksi Puolustusvoimat on varmistanut johtamisjärjestelynsä sekä muun muassa rajoittanut virkamatkustamista ja lisännyt etätöiden tekemistä läpi organisaation. Tavoitteena on koronaviruksen vaikutusten tasaannuttaminen ja minimointi.

Muutokset ovat voimassa toistaiseksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE