Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Purra joutui HS-tentissä piinapenkkiin: Ajaako PS EU-eroa? – Marinilta tiukka kuitti opposition väitteille

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Helsingin Sanomien vaalitentissä muut puolueet kovistelivat perussuomalaisia sen Euroopan unioniin liittyvistä tavoitteista ja näkemyksistä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Perussuomalaisten pitkän tähtäimen tavoitteena on Suomen ero EU:sta. Puheenjohtaja Riikka Purra totesi, että jos hänestä tulee pääministeri seuraavassa hallituksessa, perussuomalaiset ei edistäisi mitenkään tätä tavoitetta.

-  Tämä ei ole millään tavalla ajankohtainen, kuten olen useissa puheenvuoroissa ja haastatteluissa kertonut, hän totesi tiistain tentissä.

Perussuomalaiset käyttää hänen mukaansa kaiken tarmon siihen, että suomalaisesta EU-politiikasta tulee terävämpää.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi, että olisi hyvin tärkeää tietää, mitä perussuomalaiset oikeasti ajattelee unionista eroamisesta, koska puolue saattaa olla pääministeripuolue ensi vaalikaudella.

-  Pääministeri istuu siellä muiden päämiesten kanssa keskenään kerran kuukaudessa vähintään ja päättää Euroopan tulevaisuudesta ja siitä, miten Suomi siellä toimii. Tämä on aivan oleellinen kysymys.

Orpon mielestä aikana, jolloin Euroopassa soditaan, Suomi tarvitsee Euroopan unionia enemmän kuin koskaan.

-  On väärin meidän turvallisuuttamme ja tulevaisuuttamme kohtaan edes miettiä tai flirttailla EU-erolla.

PÄÄMINISTERIN tehtäviin kuuluu valmistella EU:ssa päätettävien asioiden käsittely.

Keskustan Annika Saarikko ihmetteli, miten kukaan voi tietää perussuomalaisten EU-linjasta, kun ensin Purra toteaa puolueen vaaliohjelmissaan kannattavan EU-eroa, mutta sitten ei oikeasti kannatetakaan.

Vihreiden Maria Ohisalon mielestä on aidosti iso arvovalinta ja muutos suomalaiselle eurooppapolitiikalle, jos perussuomalaiset ovat pääministeripuolue.

-  Henki on se, että käperrytään enemmän sisäänpäin. Meillä on rajat ylittäviä ongelmia, joihin tarvitaan rajat ylittäviä ratkaisuja. Suomi olisi erittäin yksin tällaisessa maailmanpoliittisessa tilanteessa nyt, jos Euroopan unionia ei olisi ollut.

SDP:N Sanna Marin ei puolestaan niellyt oppositiosta tulleita väitteitä, joiden mukaan Suomi olisi ollut löperö EU-vaikuttamisessa. Hän sanoi pääministerinä olleensa tiukka muun muassa siitä, että Suomi ei hyväksy minkäänlaista uutta yhteisvelkapakettia.

Tenttiin osallistuivat myös Li Andersson (vas.), Anna-Maja Henriksson (r.), Sari Essayah (kd.) ja Harry Harkimo (liik.).

Kokoomuksen etumatka on pienentynyt ja kolme suurta puoluetta ovat lähes tasoissa, ilmeni tiistaina julkaistusta HS:n kannatuskyselystä.

Kyselyn mukaan kokoomusta kannatti nyt 19,8 prosenttia vastaajista. Perussuomalaiset ja SDP keräsivät molemmat 19,2 prosentin kannatuksen.

Keskusta on kirinyt ja sen kannatus on noussut edellisestä mittauksesta 0,7 prosenttiyksikköä 11,4 prosenttiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE