Nyheter

Qvintus vill att regeringen utreder Häkkänens kommentarer

Nora Vilva
FSD:s ordförande Dimitri Qvintus. Arkivbild.

FSD:s ordförande Dimitri Qvintus vill att regeringen utreder försvarsminister Antti Häkkänens uttalanden gällande reservister.

ABL

 

 

Häkkänen sade i Kyrönmaa-tidningens intervju att han vill utreda ett förbud mot att lämna reserven. Hundratals reservister har lämnat reserven efter Häkkänens kommentarer.

– Redan det är allvarligt att i en så här känslig situation försvarsminister Häkkänen ger oförsiktiga uttalanden som leder till att hundratals människor lämnar reserven. Men nu har saken blivit allvarligare eftersom ministern försökte nonchalera tidningen Kyrönmaa och måla en bild att Kyrönmaa skulle ha gjort ett misstag och påstod att han inte har föreslagit någonting. Det handlar alltså inte längre endast om en oförsiktig kommentar utan om ministerns ärlighet, säger Qvintus.

Kyrönmaas journalist blev intervjuad av Helsingin Sanomat och berättade att det inte fanns misstolkningar utan Häkkänen sade exakt så som tidningen rapporterade.

– Häkkänen borde ha medgett direkt att han själv gjorde ett misstag. Nu började han ifrågasätta medias trovärdighet och det hör inte till i en västerländsk demokrati. Nu är det ministern och ministerns trovärdighet som ska ifrågasättas. Regeringen bör utreda Häkkänens kommentarer för att undvika ännu mer skada.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE