Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Rahtialus jälleen hyökkäyksen kohteena Punaisellamerellä

iStock
Kuvituskuvassa vuodelta 2022 rahtialus Punaisella merellä.

Punaisellamerellä on jälleen hyökätty rahtialuksen kimppuun, kertovat Britannian meriliikenteen turvallisuudesta vastaavat laivaston alaisuudessa toimivat viranomaiset (UKMTO).

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Viranomaisten mukaan aluksen kimppuun hyökättiin kahdella ohjuksella aamuyöstä paikallista aikaa kun se oli Bab al-Mandebin salmessa, missä Jemenin huthikapinalliset ovat toistuvasti hyökänneet rahtialusten kimppuun. Aluksen miehistö on turvassa, ja alus jatkaa matkaansa normaalisti.

Ambrey-meriturvallisuusyhtiön mukaan Marshallinsaarille liputettua kreikkalaista alusta ammuttiin ohjuksilla kahteen otteeseen vajaan puolen tunnin aikana, minkä seurauksena alus kärsi jonkin verran vaurioita.

Ambreyn mukaan aluksella on myös yksityinen, aseistettu turvaryhmä.

“Suoria ja tarkkoja iskuja”

KAPINALLISET vahvistivat myöhemmin maanantaina hyökänneensä aluksen kimppuun. Huthien edustajan Yahya Sareen mukaan iskussa käytettiin useita merimaaleja vastaan tarkoitettuja ohjuksia, ja iskut olivat “suoria ja tarkkoja”.

Jemenin huthikapinalliset ovat kuukausikaupalla hyökänneet rahtialuksien kimppuun Punaisellamerellä. Kapinalliset sanovat tukevansa hyökkäyksillään Gazan palestiinalaisia. Hyökkäysten vuoksi useat rahtiyhtiöt ovat ohjeistaneet aluksiaan välttämään Punaisenmeren reittiä ja kiertämään sen sijaan Etelä-Afrikan ympäri.

Punaisenmeren merireitin kautta kulkee normaalisti noin 12 prosenttia maailman rahtiliikenteestä.

Uutiseen täydennetty kapinallisten vahvistus klo 10.42 ja korjattu klo 14.43 Marshallinsaarien kirjoitusasu oikeaksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE