Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Rajamme vuotavat kuin seula”

LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Kuvassa Helsinki-Vantaan lentokenttä. Paula Risikko kritisoi koronatoimia Suomeen saavuttaessa.

Kokoomuksen kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko sanoo tiedotteessaan olevansa huolissaan harrastustoiminnan rajoituksista.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Rajoitusten on oltava viimesijaisia ja aivan välttämättömiä. Korona-aika on osunut kovalla kädellä lapsiin ja nuoriin, jotka ovat joutuneet sopeutumaan poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin sekä harrastustoiminnan rajoittamiseen, Risikko toteaa.

Hän sanoo, että sivistysvaliokunta korosti yksimielisessä lausunnossaan, että rajoitustoimenpiteitä harkittaessa – silloinkin, kun kyse on vain lyhytkestoisesta tai osittaisesta toiminnan rajoittamisesta – ensisijaisena ratkaisuperusteena on oltava lapsen etu.

– Valtioneuvoston on otettava eduskunnan tahto huomioon. Tartuntatautilakia koskevassa esityksessä ei juurikaan ole huomioitu mahdollisia poikkeusjärjestelyjä harrastus- ja vapaa-ajan toimintojen jatkamiseksi, Risikko jatkaa.

Aiemmin sisäministerinäkin toiminut Risikko korostaa, että nyt on keskityttävä myös siihen, miten tilanne saadaan maan rajoilla hallintaan.

– Toivon, että ministeri Kiuru (sd.) keskittyy nyt siihen, että virusta tai sen muunnosta ei tule muualta Suomeen. Tällä hetkellä rajamme vuotavat kuin seula, Risikko päättää tiedotteensa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
23.2.2021
Eduskunnan turvallisuusjohtaja vuosi itse Sipilän tapausta koskevat turvakameranauhat medialle – pääsihteeri Paavola: ”Tämä on häneltä poikkeuksellinen päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE