Ulkomaat

Raju taifuuni riepotti Vietnamia – ainakin 27 saanut surmansa

LEHTIKUVA / AFP PHOTO / STR /
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / STR /
LEHTIKUVA / AFP PHOTO / STR /

Vietnamissa taifuuni on vaatinut ainakin 27 ihmisen hengen. Myrsky runteli kymmeniätuhansia koteja, kun se iskeytyi eteläiselle rannikkoalueelle lauantaina. Taifuunit kulkevat yleensä pohjoisempaa reittiä.

Tuhot ovat suurimpia Khanh Hoan maakunnassa, jossa on turistien tuntemia hiekkarantoja. Alueelta evakuoitiin yli 30 000 ihmistä, joiden joukossa oli ulkomaisia matkailijoita. Kateissa oli sunnuntaina runsaat 20 ihmistä.

Myrskyn takia peruttiin useita lentoja ja rautatieliikenne keskeytettiin. Vahinkoja tuli Etelä- ja Keski-Vietnamissa. Tuhoja aiheuttivat rankkasade ja voimakas tuuli, joka yltyi paikoin 36 metriin sekunnissa.

Vähäisiä vahinkoja tuli myös Da Nangin kaupungissa, jossa järjestetään Apec-huippukokous alkavalla viikolla. Kokoukseen tulee muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ensi perjantaina. Trumpin odotetaan keskustelevan Da Nangissa Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Kiinan presidentin Xi Jinpingin kanssa.

Joitakin turisteja kuljetettiin veneillä kuivemmille alueille.

– Yöllä Da Nangissa oli niin kova sade, ettei nähnyt ulos, kertoo alueella oleva STT:n toimittaja Mikko Gustafsson.

Gustafsson jatkoi sunnuntaina matkaansa Da Nangista noin 40 kilometrin päähän Hoi Aniin, jossa myös Apec-johtajien puolisoiden on määrä vierailla huippukokouksen aikana.

Hoi Anissa taifuuni on aiheuttanut enemmän vahinkoa kuin Da Nangissa, ja vanhassakaupungissa tulvii. Vettä on paikoin jopa puolitoista metriä, Gustafsson kertoo. Joitakin turisteja kuljetettiin veneillä kuivemmille alueille.

– Hotellimme on niin tulvan keskellä, ettei sinne päässyt. Tulimme juuri toiseen majapaikkaan. Respassa meille todettiin, että saatte nyt jokinäkymän riisipeltonäkymän sijasta.

Gustafsson oli ollut ennen myrskyn tuloa Ho Chi Minhissä eli entisessä Saigonissa, joka on lähempänä aluetta, jolle myrsky iskeytyi. Hänen on määrä palata sinne muutaman päivän päästä.

– Pääsimme juuri alta pois, kun siellä oli vielä hyvät ilmat.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat