Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Razmyar lasten tilanteesta: ”Olisi syytä etsiä keinot, että he pääsisivät edes rajatusti harrastamaan”

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Nasima Razmyar (sd.) varoittaa lasten ja nuorten liikkumattomuuden seurauksista, jotka ovat kauaskantoisia.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hän huomauttaa Twitterissä, että myös sosiaaliset haitat kasvavat.

– Rajoitusten kanssa joudutaan tasapainoilemaan, mutta nyt olisi syytä etsiä keinot, jolla lapset ja nuoret pääsisivät edes rajatusti harrastamaan, Razmyar tviittaa.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoi eilen, että lasten ja nuorten harrastustoiminnan olemassa olevissa rajoituksissa ja suosituksissa pitäydytään toistaiseksi huolimatta siitä, että pitkäaikaisten harrastustoiminnan sulkemisten negatiiviset vaikutukset lasten ja nuorten hyvinvointiin on tunnistettu.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) oli eilen tiedotustilaisuudessa samoilla linjoilla kuin Razmyar.

– Lapset ja nuoret kantavat rajoituksista nyt kovaa kuormaa. Voidaan hyvin kysyä, ovatko nämä rajoitukset tässä hetkessä välttämättömiä ja oikeasuhtaisia ja aiheuttavatko ne itse asiassa suurempaa vahinkoa kuin hyötyä, Vapaavuori sanoi.

Razmyar toteaa Ilta-Sanomissa, että Suomeenkin levinneeseen viruksen brittimuunnokseen pitää suhtautua vakavasti.

– Mutta en silti näe, että meillä olisi tällä hetkellä tarvetta estää lapsia ja nuoria pääsemästä omiin harrastuksiinsa. Siinä ei ole mitään järkeä, koska jo nyt nähdään, että yhteiskunnan kannalta seuraukset lapsille ja nuorille ovat vakavammat kuin koronasta itsestään.

Hän arvioi lehdessä, että lasten harrastustoiminta pystyttäisiin järjestämään niin, ettei riskiryhmien suojeleminen vaarantuisi.

– Pitäisi lähteä siitä, että harrastustoimintaa voidaan järjestää, jos vieraita kontakteja pystytään välttämään. Uskon, että seuroissa pystyttäisiin 10–20 henkilön ryhmissä kantamaan vastuuta niin, että tämä tavoite toteutuu.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
23.2.2021
Eduskunnan turvallisuusjohtaja vuosi itse Sipilän tapausta koskevat turvakameranauhat medialle – pääsihteeri Paavola: ”Tämä on häneltä poikkeuksellinen päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE