Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Rekkakuljettajilla on pulaa kunnon taukopaikoista – Kehä III:lta ne puuttuvat käytännössä kokonaan

Lehtikuva / Jussi Nukari

Erityisesti pääkaupunkiseudulla on pulaa raskaalle liikenteelle soveltuvista taukopaikoista, ja varsinkin yöaikaan monet taukopaikat ovat ylikuormittuneita, Uudenmaan ely-keskus kertoo.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Asia käy ilmi keskuksen viime syksyllä tekemästä taukopaikkojen käyttäjälaskennoista Uudellamaalla. Keskuksen mukaan raskaan liikenteen määrä keskeisimmillä pääväylillä on kasvanut kymmeneksellä viimeisen neljän vuoden aikana.

Samalla raskaan liikenteen taukoihin soveltuvat alueet ovat vähentyneet, eikä korvaavia alueita ole rakennettu.

– Laskennat osoittavat tilanteen selvästi heikentyneen vuosien mittaan, liikenne ja infrastruktuuri -vastuualueen kehittämispäällikkö Janne Kojo sanoo Uudenmaan ely-keskuksesta tiedotteessa.

– Pahin tilanne on Helsingin seudulla. Esimerkiksi Kehä III:lla ei käytännössä ole yhtään raskaalle liikenteelle soveltuvaa levähdysaluetta, joka vastaisi tämän päivän tarpeisiin.

Liikenneturvallisuus ja lainsäädäntö edellyttävät kuljettajia pitämään taukoja määrätyin aikavälein.

”Kuntien kaavoitus on tässä avainroolissa.”

Taukopaikkojen käyttömäärät ovat kasvaneet noin viidenneksellä. Yöajan käyttäjämäärä on lisääntynyt esimerkiksi Vuosaaren satamassa, jossa yöllä käyttöaste on jopa 115 prosenttia.

Myös Helsinkiin johtavien pääväylien taukopaikat, joilla on palveluita yöaikaan, olivat selvityksen mukaan ylikuormittuneita.

Uudenmaan ely-keskus huomauttaa, että taukojen oikea-aikaisuus sekä ajantasaus esimerkiksi satamiin tai määränpäähän saapuessa palvelevat kuljetusketjujen kustannustehokkuutta. Lisäksi esimerkiksi pitkillä yötauoilla alueen turvallisuus niin ajoneuvolle, kuljettajalle kuin lastille on keskeistä.

Hän patistaa valtiota ja kuntia huolehtimaan yhdessä liikenteen toimintaedellytyksistä. Osansa asiassa on Kojon mukaan valtiolla, mutta ongelman ratkaisussa tärkeää on myös sopivien maa-alueiden löytäminen.

– Tässä kunnat sekä kaupungit ja erityisesti niiden kaavoitus ovat avainroolissa, Kojo toteaa tiedotteessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE