Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Riikka Purran puheille tuomio – ”Tämähän on aivan totaalista hulluutta”

Santeri Viinamäki/Wikimedia Commons

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mukaan perussuomalaiset ajaa edelleen Suomen EU-eroa, kertoo Iltalehti.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Perussuomalaisten EU-politiikkaa käsittelevässä ohjelmassa vuodelta 2019 todetaan, että ”perussuomalaiset näkee pidemmän aikavälin strategisena tavoitteena Suomen hallitun EU-eron joko yksin tai osana laajempaa EU-kriittisten maiden joukkoa.”

- Tämä on edelleenkin meidän pitkän tähtäimen strateginen tavoitteemme, Purra sanoo Suoraan asiaan -ohjelmassa.

- Suomen kansalaiset eivät kannata EU:sta eroamista. Toisaalta Nato-jäsenyyden yhteydessä näimme, niin Suomen kansan mielipiteet muuttuvat joskus hyvinkin nopeasti. Tottakai me jatkamme edelleen sen kertomista kuinka paljon Euroopan Unioni meille maksaa selvistä hyvistä puolistaankin huolimatta, Purra sanoo.

Euroopan muuttunut turvallisuustilanne ei siis ole muuttanut Purran ja perussuomalaisten ajattelua. Twitterissä Purran lausunto on herättänyt voimakasta arvostelua.

– Ei herranjumala tämähän on aivan totaalista hulluutta, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) erityisavustaja Otto Köngäs kirjoittaa.

Ympäristöministeri Maria Ohisalo puolestaan sanoo, että EU on tärkeä talouspoliittisesti, liikkuvuuden kannalta ja arvoyhteisönä, ja valtavan iso ulko- ja turvallisuuspoliittinen selkänoja.

– Kylmäävä ajatus, että Suomi olisi Venäjän kyljessä yksin.

Kokoomuksen kansanedustaja Ville Valkonen puolestaan toteaa yksikantaan: ”Pölhöä”.

– EU-eron ajaminen osoittaa ymmärtämättömyyttä maailman megatrendeistä, joita ovat mm. teknologian kehitys, taloudellinen integraatio ja myös geopoliittinen kilpailu vapaan ja ei-demokraattisen maailman välillä. Käsittämätöntä, että perussuomalaiset tahtoo näinä aikoina katkoa siteitä länteen. Olemme edelleen Venäjän naapuri – pieni sellainen.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) poliittinen erityisavustaja Tuulia Pitkänen puolestaan kutsuu Purran puhetta uutiseksi.

– Suomen strategisen EU-linjan eli EU-selonteon käsittelyssä yksikään PS:n edustaja ei kannattanut EU-eroa, vaikka sitä heiltä salissa toistuvasti kysyttiin. Myöskään PS:n EU-vaaliohjelmasta ei tällaista löydy.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE