Politiikka

”Rinteen hallituksen kasvupolitiikka on oikealla uralla” – SDP:n kansanedustaja Eskelinen moittii menneitä leikkauksia

Antti Rinteen (sd.) hallituksen tiekartta pyrkii nostamaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiorahoitusta neljään prosenttiin bruttokansantuotteesta. Tämä on kansanedustaja Seppo Eskelisen (sd.) mielestä hieno kasvu- ja osaamispolitiikan linjaus.

– Suomen nostaminen maailman kärkimaiden joukkoon innovaatio- ja kokeiluympäristönä vahvistaa talouden ja työllisyyden pohjaa, hän arvioi tiedotteessaan.

Eskelinen huomauttaa, että Suomi on leikannut koko 2010-luvun tutkimus- ja innovaatiorahoitustaan.

– Me olemme tämän myötä pudonneet Euroopan kärkipaikoilta panostuksissamme reippaasti alle keskiarvon. Leikkauksilla on ollut vaikutusta niin Suomen kansainväliseen kilpailukykyyn ja tuottavuutemme kasvun heikkenemiseen.

Hän pitää hyvänä jatkumona myös sitä, että tki-rahoja kohdennetaan strategisesti yliopistokaupunkeihin. Näin niiden osaamista vahvistetaan. Uutena elementtinä on tulossa toimintamalli, jolla pyritään vahvistamaan kunkin alueen vahvuuksia ja erityispiirteitä.

– Hallituksen tiekartta on rakennettu kasvun ja osaamisen perustan vahvistamiselle. Panostamalla tutkimukseen ja tuotekehitykseen ja uusiin innovaatioihin pidämme huolta taloutemme kilpailukyvystä ja vahvasta asemasta kansainvälisillä markkinoilla, Eskelinen painottaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 14 Demokraatti
60 000 - Hallitusohjelman perusta on paraneva työllisyys
Corbynismin kriisi - Brexit rokotti Labouria
Tahtomattaan guru - Petteri Taalas
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Auringonlaskun puolueeksi tuomittu SDP on kuopattu jo monta kertaa, mutta kesällä 2019 Suomessa on demaripääministeri, Rinteen hallitus ja suunnanmuutosta julistava ohjelma, ja sekös monia harmittaa
20.6.2019

Luetuimmat


Uusimmat